2017 Yılında Yapılan İlginç Buluşlar

majeste17

Kayıtlı Üye
Ölümsüz Gen

İnsanlar tarihler boyu ölümsüzlüğün caresini bulmaya çalışmışlardır. şurası kesin ki ölüm sonrası vücudumuz çalışmayı durduruyor ve soğumaya başlıyor. 2016 yılı haziran ayında bilim adamları ölümsüz geni buldular. Bilim insanları bu geni kullanarak ölmüş bir insanı yani canlıyı tekrar diriltmek için kullanmıyorlar. Ölümsüz genin ölen hayvanların hemen ardında türediği anlaşılmıştır ve uzmanlar bu geni kullanarak organ nakli için ameliyat hanelere gönderilen organların daha uzun süre sağlam kalmasın için çalışmalar yapıyor. Ölümsüz genin buluşu sadece organ nakli için değil, kanser hücresinin de tedavi edilme umudu ile çalışmalar yapılmaktadır.

Dokuzuncu Gezegen

Dokuzuncu gezegenin bulunmaya çalışılması uzun zamandır uğraşılan bir çalışmadır. 10 yıldır gözlemciler güneş sistemimizde bu gezegeni bulabilmek için çabalıyor. Ağustos 2016 yılında Neptun'un ardında yeni bir gezegen keşfetmeyi başardılar.
Güneş sistemimizin en dışında yer alan bu gezegen yapılan tüm hesaplamalara göre dünyamızdan çok daha büyük olduğu anlaşılmıştır. 9 gezegenin en büyük özelliği dünyamızda 1 yıl zaman dilimi 9 gezegene göre 17 bin yıl fark atmaktadır. Gezegen dev kütlesi sebebi ile çok az hız ile dönmektedir.

Ağaçların Uyuması

Dünya üzerinde tüm canlıların uykuya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Peki size ağaçlarında uyuduğunu da söylesek ne derdiniz ? Yakın zaman kadar mümkün olmadığı sanılan bu olay mayıs 2016 yılında Avustralya'lı bilim adamı lazer tarayıcılar sayesinde ağaçların uyuduğunu keşfetti. Bu doğaüstü olayı kanıtlayarak bilim dalında yeni keşif olarak adını yazdırdı.

Lazer tarayıcılar ile yapılan gözlemlerde gece saatlerinde ağaçların aktivitelerinin yavaşladığı ve belli süre sonra durduğu, sabah tekrar eski ritminde güne başladıkları tespit edilmiştir. Üstelik bu deneyler tüm değişik ağaçlarda denenmiş ve sonuç hep aynı olmuştur.

Dünyanın Diğer Ayı

2016 yılının son demlerinde uzay gözlemcileri dünyanın etrafında farklı bir cisim keşfettiler. Araştırmacılar dünyamızın çevresinde dolaşan bildiğimiz aydan farklı bir uydumuz olduğunu fark ettiler. Bu uydu 96 km yüksekliğinde olduğu ve bu objenin dünyamız etrafında yüzyıldır döndüğü tahmin ediliyor.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst