20.Haftanın konusu (müslümanlara yapılan zulumler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 20.Haftanın konusu (müslümanlara yapılan zulumler)

bize bu konuda çok fazla belgesel izlettiler. ordan biliyorum. batı dünyasında zırvalıklar olurken müslüman alimler gelişmiş. müslümanlar dünyalık şeylerine kapılmazken kendi ülkelerinin yok olduğunu göremediler.

doğruyu söle eskiden insanlar bütün her şeyi tanrıdan beklemediler mi? gerektiği durumda savaşın diyen Tanrı'yı neden dinlemediler(ayetlerlede kuanıtlayabilirim bu sözümü.daha dün okudum kurandan )? hep mucize bekledmediler mi?

Eskiden dedigin ilk müslümanların oldugu dönemlerdeyse tabiki öyle ..cünkü peygamberlere vahiy geliyordu, bir dini insanlara anlatmak kanıtlamak zordu ve ailelerinden bile zulum görüyorlardı, bir anlık sinirlenerek savaşa kalkışamazlardı, Vahiy gelecek ve artık Allah peygamberlerine savaşın diyecekti ve onlar savaşacaktı...peygamberler Allahın söyledikleri dışında hiçbir şekilde hareket etmezler...bu yüzden Allah onları kendine elçi seçip dinini insanlara anlatmaları görevini veriyor...ve böyle oldugu için Allahın sözleri peygamberlere ulaştıkca 4 kitap indirildi yoksa bugun bildigimiz hiçbirşeyi biliyor olmazdık...bahsettigin ayetleri bende biliyorum canım itirazım yokki getirebilirim diyorsun, ama çok istiyorsan paylaş diger arkadaşlarda görsün

Eskiden dedigin ilk müslümanların oldugu dönemlerdeyse tabiki öyle ..cünkü peygamberlere vahiy geliyordu, bir dini insanlara anlatmak kanıtlamak zordu ve ailelerinden bile zulum görüyorlardı, bir anlık sinirlenerek savaşa kalkışamazlardı, Vahiy gelecek ve artık Allah peygamberlerine savaşın diyecekti ve onlar savaşacaktı...peygamberler Allahın söyledikleri dışında hiçbir şekilde hareket etmezler...bu yüzden Allah onları kendine elçi seçip dinini insanlara anlatmaları görevini veriyor...ve böyle oldugu için Allahın sözleri peygamberlere ulaştıkca 4 kitap indirildi yoksa bugun bildigimiz hiçbirşeyi biliyor olmazdık...bahsettigin ayetleri bende biliyorum canım itirazım yokki getirebilirim diyorsun, ama çok istiyorsan paylaş diger arkadaşlarda görsün

hayırrrrrr.
teknolojiye ait şeyler 9. ve 14. yy. gelişme gösterdi. ve sonra coğrafi keşifler, müslümanların ispanyada endülüs emevi devletini kurması ve batının doğuya seferleri ile batılılar aldı. batılıların bu hareketlerinden sonra müslümanlık teknolojide gelişemedi. bu yüzzden gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler oldu.

benim ilk sölediklerimde bunları birleştirirsek teknolojinin yetersizliği ve gelişmiş olan ülkelerin oyunları ile maşa görevi içerisindeler.hem kendi içinde hemde dışardan gelen şeylere bir şey gösteremediler.

hayırrrrrr.
teknolojiye ait şeyler 9. ve 14. yy. gelişme gösterdi. ve sonra coğrafi keşifler, müslümanların ispanyada endülüs emevi devletini kurması ve batının doğuya seferleri ile batılılar aldı. batılıların bu hareketlerinden sonra müslümanlık teknolojide gelişemedi. bu yüzzden gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler oldu.

benim ilk sölediklerimde bunları birleştirirsek teknolojinin yetersizliği ve gelişmiş olan ülkelerin oyunları ile maşa görevi içerisindeler.hem kendi içinde hemde dışardan gelen şeylere bir şey gösteremediler.

hıı ufak bir karışıklık olmuş o zaman ben eski deyince en eskilere gitmişim şimdi anladım demek istedigini

ayrıca şuanda pek çok müslüman ülkesinin uyguladıkları rejim baskıya dayalı. ve halk ezik durumda. bu şartlar altında nasıl zulumlere karşı tepki göstersinler. daha kendi diktatörlerine baş kaldıramıyorlar.

ve islam ülkelerinin hepsini göz önüne alldığında sayılı ülkeler baş kaldırcak güçte.Ama onlarında dayandıkları develetler var.

Aslında bu konuda bir yazı okumuştum, müslümanların gelişmedigi yada öyle görüldügü hakkında...bugun yabancı diye bildigim adamları icatlarından sonra müslüman olmuş ve birçok müslüman bilimadamı alimler vs ler var fakat biz bu konuda fikir sahibi değiliz ve üstte dediklerinden birisi dogru kendi yaptıgımız icatları bile kaptırdık, bu dogru bunu uzun uzun okumuştum ve şaşırmıştım...sebebi de müslümanlar dünyalık şeylerin üzerine fazla düşmezler yani şöhret derdinde olmadıkları için zamanında kendilerinin buldukları şeyleri başkaları sahiplense o şeyin peşinde koşmazlar...bu tür birşey yazıyordu okudugum yazıda, bence bu hata...biz böyle yaptıgımız için ve birbirimize ve yaptıklarımıza sahip cıkmadıgımız için şu an bu duruma düştük, biz bunları her şekilde ezeriz düşüncesi oluştur demekki bizi sevmeyen insanlarda...durum bu sanırım...Ama Zannedildigi gibi müslümanlar ne eziktir,ne cahildir,nede cagdışıdır sadece dünyaya tapmazlar...

Canım şeriatın kelime anlamı evet Allahın kanunudur ( benim bildigim) kuranı kerime göre yaşamaktır ama bunu yapan hiçbir ülke görmüyorum ben şu zamanda...şeriatla yönetildigi söylenen ülkelerde bile bu yok...Ve zinayla ilgili ceza olarak recm ayetlerde geciyormu bilmiyorum yani ben geçmiyor diye biliyorum eger geciyorsa demekki eksik biliyorum lütfen düzeltin beni...zinanın cezası okudugm ve aklımda kaldıgı kadarı ile şöyle..."bir kimse zina yapar ve bu ispatlanırsa şahitlerle, 100 sopa vurulma hakkı vardır" ve Hz eyyup(as) 7 yıl hasta yatagında yattıgı dönemde eşine böyle bir iftira atılmış, Eyub (as) peygamber de " eger şu yataktan kalkabilirsem sana 100 sopa vuracagım vallahi"diyerek yemin etmiş...daha sonra iyileştiginde tabiki bunun iftira oldugunu ögreniyor ve yeminini yerine getirme maksadı ile 100 tane ince çalıyı birbirine baglayıp eşine hafifce dokunduruyor canını acıtmayacak şekilde...yeminini yerine getiriyor böylece...yani şimdi bu şeriattır Allaha verdigi sözü tutmaktır kuranı kerime göre yaşamaktır...şimdiki şeriat ülkelerine bakınız...zina yaptıgı kesin ispatlanmadan dahi insanları öldürüyorlar taşlayarak hemde...Ben kuraanı ezbere bilmiyorum meal olarak cehaletime verin...ama zina yapanı taşlayarak öldürün yazan bir ayet okumadım ben ve dedigim gibi okuyan varsa paylaşsın ögrenelim...

bir diger mesele bir sürü şeriat ülkelerinde yas ilan edilir ama yas ilen etmeyi efendimz (s.a.s) yasaklamıştır...islamda yas yoktur...hatta şöyle Buyurmuştur (s.a.s) "eger yas tutulacak olsaydı amcam Hz Hamza için yas tutardım..." peki hangi şeriat kanuna göre yas ilan edilip kol bacak kesiliyor, ben mi yanlış biliyorum acaba yoksa gercekten bilip eden şeriat ismi kullanılıyormu o da ayrı bir tartışma konusu aslında
Biliyorum. Bende onu demek istiyorum. Seriata gore yonettiklerini diyenler seriatin kiyisindan kosesinden gecmiyor. Ama Neyse konu seriat degil

Daha once yazdigim gibi riyasiz Bir sekilde muslimanlar birlesirse eger, kimse muslumanlara zulum edemez. Ve cok tembeliz halbukim simdi.modern teknojinin buldugu herseyi efendimiz s.a.v. anlatmis ornegin gunes isinindan isinmis suyla abdest almayi yasaklamis ve yillar sonra Bir cinli arastoryor Neden diye. Bakiyor suda bakteriler oluyor, musluman okuyor yuz yillar once bunu peygamber a.s haber Verdi diye. Lokman hekim gibi. Ve Bir cok icadi bulan muslumanlar gibi.
Yani ablacim cok zekiyiz ama tembeliz eger caliskan olsaydik butun duya onumuzde diz cokuyor olurdu ayni osmanliya coktugu gibi.

Biliyorum. Bende onu demek istiyorum. Seriata gore yonettiklerini diyenler seriatin kiyisindan kosesinden gecmiyor. Ama Neyse konu seriat degil

Daha once yazdigim gibi riyasiz Bir sekilde muslimanlar birlesirse eger, kimse muslumanlara zulum edemez. Ve cok tembeliz halbukim simdi.modern teknojinin buldugu herseyi efendimiz s.a.v. anlatmis ornegin gunes isinindan isinmis suyla abdest almayi yasaklamis ve yillar sonra Bir cinli arastoryor Neden diye. Bakiyor suda bakteriler oluyor, musluman okuyor yuz yillar once bunu peygamber a.s haber Verdi diye. Lokman hekim gibi. Ve Bir cok icadi bulan muslumanlar gibi.
Yani ablacim cok zekiyiz ama tembeliz eger caliskan olsaydik butun duya onumuzde diz cokuyor olurdu ayni osmanliya coktugu gibi.

islam alemini tek çatı altında toplayan tek kuruluş islam işbirliği örgütü.onunda pek faydası olduğ sölenemez. osmalıyla islamı bir tutma derim. osmanluıda cihat politikası var olmasına rağmen dünya malına gözleri var sadece.

ilk icatları müslümanlar buldu ama o projeleri geliştiren batılılar. müslümanlar sadce ön ayak oldu.

müslümanlar birleşse demişsin o biraz zor. iran ırak gibi ülkeler birleşmeyi asla kabul etmezler. ama olsun ütopya kurmakta güzel.

birde neden sadece müslümanlara yapılan zulümler...

müslümanlarda zulum yapıyorrr

onu başka bir konuda tartışacagız canım,genel olarak yapılan işkenceler olarak konuşuruz...ama bu hafta bunu konuşalım, müslüman kardeşlerimize yapılan zulumlerde bizim hatamız ne kadar onu tartışalım istedim

islam alemini tek çatı altında toplayan tek kuruluş islam işbirliği örgütü.onunda pek faydası olduğ sölenemez. osmalıyla islamı bir tutma derim. osmanluıda cihat politikası var olmasına rağmen dünya malına gözleri var sadece.

ilk icatları müslümanlar buldu ama o projeleri geliştiren batılılar. müslümanlar sadce ön ayak oldu.

müslümanlar birleşse demişsin o biraz zor. iran ırak gibi ülkeler birleşmeyi asla kabul etmezler. ama olsun ütopya kurmakta güzel.

Iste tamam ilk yorumumdan beri bunlari diyorum ya zaten.
Gercek manada islam ulkesi yok, olmadigi icin birlesemiyorlar birlesemezler...

Benim tarihim iyi degildir ama osmanlinin dunya malinda gozunde oldugu icin savastiklarini zannetmiyorum. Imam gucu ile birsuru basarilar elde etmislerdir. Ve ozamanlar her yorumumda dedigim gibi gercek islam diye...islam hep geercekte gercek.manada yasayanlar gibi diye. Gercek yasadiklari icin imanli olduklari icin hep kazandilar ve herzaman milletleri irklari ne olursa olsun adil davrandilar irklara. Hic kimse yahudileri istemezken osmanli topraklarina Kabul etmisti ornegin.
Nezamanki osmanli islamdan ayrilmaya basladi imanlari zayifladi ozaman kaybetmeye basladi.
Diyebilirsinizki iman ile savas kazanmanim alakasi ne cok var eger olmasaydi en cok silah bakimindan gelismis olan abd, rusya vs. Neden kolay kazanamiyor? Mesela israil okadar zulum ve agir silahlarla filistinlilere saldirdigi halde ki silahsiz sayilir filistin hala filistini alabilmis degil.
Bugun bircok musluman ulke silah yonunden zayif zulum eden ulkeler bin kat daha kuvvetli ama pekte basarili olduklari soylenemez.

Canakkalede imanlariyla savastilar seker sayilari dusman sayilarindan kat kat az olmasina ragmen. Ama bakin simdi koskoca osmanli ulkelerinden Bir turkiye kaldik, avrupaya kok sokturen osmanlidan kalann turkiye Bir PKK pislik toplulugun kokunu kaziyamiyor.

Omanimza kuvvetli olsaydik, butun bu dalavereler olmazki ulkemizde, herkes durust ve serefli davranirdi 1 PKK orgutu degil 10binlerini temizlerdik.
Bakiyoruz, asker askerine pusu kuruyor. Siyasetciler birbirlerinin kuyularini kaziyor iyi botert yapilsa bile. Sorun cok cozum yok. Iman olsaydi vicdan olurdu, vicdan olsaydi halk dusunulunurdu.....

Vesselam bana gore kilit nokta "IMAN''

Iste bunun cevabida butun yorumlarda var zaten.

Imanlarindaki kuvvet olmadigindan ''adalet,hak,hukuk'' umurlarinda olmuyor. Iste meselede bu ya...
Muslumanlar, musluman olamadiklari icin once kendileri kendilerine zulum ediyorlar ve baskasinin zulumunada direnemiyorlar cunki zaten kolu kanadi kirik olmus oluyor. O yuzden diyorum ya birlesemezler diye...

Ama yukarda yazdigim gibi nekadar imanimiz zayif olursa olsun BENCE musluman oldugumizdan yinede, dusman nekadar guclu olursa olsun tam manasiyla zafere ulasamiyorlar. SIZLERCE farkli nedenler olabilir saygi duyarim.

Yapılan zulumlerin bence nedeni kuvvet sahibi olmak üstünlüğünü kanıtlayıp dünyaya hakim olma çabası ...

Biliyorlarki müslüman ülkeler asırlar boyunca Selçuklular Anadolu'yu, Osmanlılar ise orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler.

Dünyanın bu zulümlere sessiz kalmasının tek sebebi işine öyle geliyor. Tarihte atalarını hezimete uğrayan müslüman topluluklarından bir nevi intikam alma toprak kapma bir takım yer altı yer üstü çoğrafi zenginliklerinden bende yararlanırım düşüncesi ile aç köpek misali güçsüz masumları katletmekteler.

Amaçları zaten giyim den yaşam tarzımıza kadar ahlaki değerlerimizi kendilerine benzetmeye çalışarak içten içe bölme çabasındalar ve üzgünümki bunu başarıyorlar çünki biliyorlarki Tüm İslam Ülkeleri bir araya gelse birlik olsa kimsenin bu tür zülümlere asla ve asla cesareti olamaz.

Şimdi müslüman komşu ülkelerimizde bile hır gür içindeyiz ülkemize kaçan isyancılar kendi ülkemde bayrağımı indiriyor. Şimdi soruyorum müslüman olan birisi korkup kaçıp ülkeme gelmişsin bayrağımın gölgesinde korkmadan yaşamak için gelmişsin ama o kutsal bayrağımı indirmek isteyip isyan çıkarmak müslümanlıkmı ? tabiki değil ben müslümanım deyipte kafa kesen cihad için savaşıyoruz deyip Allahın adını ağızlarına alan ortalıkta savaş çıkarmak için piyon olan bir sürü insanlarıda görüyorum birde dünyanın gözünde müslümanlık bumu deyip nefretle bakıyorlar ve bakıyoruz.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Katılıyorum sana Müslüman kardeşimiz dedigimiz ülkeler bile ülkemizi bölme çabasında,ve biryerlerde evlerinden yurtlarından olan müslümanlar sebepsiz yere öldürülen insanlar, bir yerde el uzattıgımız insanların nankörlükleri...Bir yerde bir yanlış var büyük bir yanlış var o düzeltildiginde sanırım bu durumda düzelecek...Ama o yanlışı bulmak Lazım...dedigin gibi Allah sonumuzu hayr etsin

ALLAH Yarına Bırakır, Ama Yanına Bırakmaz ... Iman eksikligimiz ümmet bilincimiz sıfır bu olan olayları gözümüzun açılmasıi için bi uyarı olarak da görmek lazım . Tabi ki bizim gözümuz açılsın diye onlarca insanın katledilmesi gerekmez . Hepimize inşirah lazım birazcık inşirah

Dünyanın dört bir yanında yaşayan müslümanlar 150 yıldır zulüm görmekte..Irakta 1.5 milyon müslüman şehit edildi. Çin, 60 yıldır Doğu Türkistan` daki müslüman uygurlu kardeşlerimizi şehit etmekte.. ve daha bir çok ülkedeki müslüman kardeşlerimiz şehid ediliyor. Dünya Müslümanlarının, güçlü ve aktif bir Türk İslam Birliği sağlayamamış olmaları, günümüzde yaşanan çeşitli sorunların temelinde yer alan önemli bir eksikliktir. Güçlü bir birlik sağlandığında bugün yaşanan sorunların benzerleriyle ya hiç karşılaşılmayacak ya da karşılaşılan tüm sorunlar tahmin edilenden çok daha kısa süre içinde çözüme kavuşturulacaktır.İslam ahlakının özünde birlik vardır. Allah Kuran'da "... Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur." (Enfal Suresi, 73) ayetiyle yeryüzünde bozgunculuğun son bulması için iman edenlerin birbirleriyle dost olmaları, ittifak etmeleri, birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini bildirmiştir.​

Iste tamam ilk yorumumdan beri bunlari diyorum ya zaten.
Gercek manada islam ulkesi yok, olmadigi icin birlesemiyorlar birlesemezler...

Benim tarihim iyi degildir ama osmanlinin dunya malinda gozunde oldugu icin savastiklarini zannetmiyorum. Imam gucu ile birsuru basarilar elde etmislerdir. Ve ozamanlar her yorumumda dedigim gibi gercek islam diye...islam hep geercekte gercek.manada yasayanlar gibi diye. Gercek yasadiklari icin imanli olduklari icin hep kazandilar ve herzaman milletleri irklari ne olursa olsun adil davrandilar irklara. Hic kimse yahudileri istemezken osmanli topraklarina Kabul etmisti ornegin.
Nezamanki osmanli islamdan ayrilmaya basladi imanlari zayifladi ozaman kaybetmeye basladi.
Diyebilirsinizki iman ile savas kazanmanim alakasi ne cok var eger olmasaydi en cok silah bakimindan gelismis olan abd, rusya vs. Neden kolay kazanamiyor? Mesela israil okadar zulum ve agir silahlarla filistinlilere saldirdigi halde ki silahsiz sayilir filistin hala filistini alabilmis degil.
Bugun bircok musluman ulke silah yonunden zayif zulum eden ulkeler bin kat daha kuvvetli ama pekte basarili olduklari soylenemez.

Canakkalede imanlariyla savastilar seker sayilari dusman sayilarindan kat kat az olmasina ragmen. Ama bakin simdi koskoca osmanli ulkelerinden Bir turkiye kaldik, avrupaya kok sokturen osmanlidan kalann turkiye Bir PKK pislik toplulugun kokunu kaziyamiyor.

Omanimza kuvvetli olsaydik, butun bu dalavereler olmazki ulkemizde, herkes durust ve serefli davranirdi 1 PKK orgutu degil 10binlerini temizlerdik.
Bakiyoruz, asker askerine pusu kuruyor. Siyasetciler birbirlerinin kuyularini kaziyor iyi botert yapilsa bile. Sorun cok cozum yok. Iman olsaydi vicdan olurdu, vicdan olsaydi halk dusunulunurdu.....

Vesselam bana gore kilit nokta "IMAN''

biraz yavaşla. osmanlı ilk kuruldukları zaman islamiyet diye bir şey bilmiyordulaar. ne zaman doğuya yöneldiler o zaman islamiyetle karşılaştılar. yapılan savaşları hatırla. nedenler hep ekonomiktir. hiç bir zaman sadce ismiyeti yaymak içindir diyemezsin. o sadece savunulan gerekçe.
birde osmanlının gerilemesinin nedeni islamiyetten ayrılmak değil başa geçen padişahların dünyevi zevkler. osmanlı gerilerken halk yurda giren düşmanları geri savurmaya çalıştı.

iman gücü sana göre sadece islamiyetle ama diğer devletlerde de iman gücü var.en basit örnek zamanında olan Haçlı ordusu. genelleme yapmak bu konuda bana göre saçma olur. sen islamiyettesin diye sadece sizde iman gücü var denemez.

islam ülkesi yok çünkü bu devirde her şey çıkar ilişkisinde kim kime istediğin yaparsa onla birleşir. biraz dünya'nın şuan ki geldiği halli görseydin birleşssinler diyemezdin.

israil istediği zamn filistini alabilcek gücte. sadece yapıcağı şeyler bşka büyük tepkilere yol açtığı için yapmıyor.

Şimdi yazacaklarımdan dolayı tepki görebilirim :)

Açık konuşmam gerekirse , diğer ülkelerde müslümanlara yapılan zulümler beni alakadar etmiyor !

Diğer sayfada Buğra kardeşimin de dediği gibi önce kendi ülkemizde neden diğer bir müslüman kardeşine zulum uyguluyor , insanlar neden tepkisiz kalıyor ,bu olaylar neden zaman aşımına uğruyor bunlar beni alakadar eder...

Zulme uğrayan ve aklıma gelen ilk ülke Araplar mesela ...
Açıp bakınız tarihe Araplar neler yapmış ?
Sözde müslüman bu arap kardeşlerimiz(!) İngilizler ile bir olup Türk askerini arkadan vurmuştur !

Diğer bir zulme uğrayan müslüman Filistin'li kardeşlerimiz (!) Osmanlıya ayaklanan ,baş kaldıran yanılmıyorsam ilk topluluktu !

Bakıyoruz İran'a ..
Bu sözde Müslüman kardeşlerimiz ise , ülkelerinde yaşayan 40Milyon Türk'e zulüm uygulayan bir topluluk. Güney Azerbaycan bölgesinde "Urmu" gölü kurutularak orda yaşayan Türk'leri susuz bırakmaya çalışan müslüman kardeşimiz İran...

Kısa bir araştırma yapılarak yukarıda ki verdiğim örnekler çoğaltılabilir.

Yukarı da örnekte verdiğim Müslüman ülke vatandaşları pek sorumluluk sahibi insanlar değiller :)

biraz yavaşla. osmanlı ilk kuruldukları zaman islamiyet diye bir şey bilmiyordulaar. ne zaman doğuya yöneldiler o zaman islamiyetle karşılaştılar. yapılan savaşları hatırla. nedenler hep ekonomiktir. hiç bir zaman sadce ismiyeti yaymak içindir diyemezsin. o sadece savunulan gerekçe.
birde osmanlının gerilemesinin nedeni islamiyetten ayrılmak değil başa geçen padişahların dünyevi zevkler. osmanlı gerilerken halk yurda giren düşmanları geri savurmaya çalıştı.

iman gücü sana göre sadece islamiyetle ama diğer devletlerde de iman gücü var.en basit örnek zamanında olan Haçlı ordusu. genelleme yapmak bu konuda bana göre saçma olur. sen islamiyettesin diye sadece sizde iman gücü var denemez.

islam ülkesi yok çünkü bu devirde her şey çıkar ilişkisinde kim kime istediğin yaparsa onla birleşir. biraz dünya'nın şuan ki geldiği halli görseydin birleşssinler diyemezdin.

israil istediği zamn filistini alabilcek gücte. sadece yapıcağı şeyler bşka büyük tepkilere yol açtığı için yapmıyor.

Dedim ya tarihim iyi degildir. Diyorsun ya, islamiyetten ayrildigi icin degil zevki sefaya dustukleri icin diye. Ayniya cikiyor dediklerimiz sadece baska kelimelerle. Islamiyetee zevki sefa diye Bir lugat yok, harama el uzatmak harama bakmak yok. Iste islamiyetten uzaklastiklari icin zevki sefaya dustuler bu Belli son...
Neyse dedigim gibi tarihim iyi degildir. Iyi olsaydi 2 olmazdi :)
Tam manasiyla islam ulkesi olamdigini yazmistim

Açık konuşmam gerekirse , diğer ülkelerde müslümanlara yapılan zulümler beni alakadar etmiyor !

Diğer sayfada Buğra kardeşimin de dediği gibi önce kendi ülkemizde neden diğer bir müslüman kardeşine zulum uyguluyor , insanlar neden tepkisiz kalıyor ,bu olaylar neden zaman aşımına uğruyor bunlar beni alakadar eder...

Sözde müslüman bu arap kardeşlerimiz(!) İngilizler ile bir olup Türk askerini arkadan vurmuştur !

Diğer bir zulme uğrayan müslüman Filistin'li kardeşlerimiz (!) Osmanlıya ayaklanan ,baş kaldıran yanılmıyorsam ilk topluluktu !

Bakıyoruz İran'a ..
Bu sözde Müslüman kardeşlerimiz ise , ülkelerinde yaşayan 40Milyon Türk'e zulüm uygulayan bir topluluk. Güney Azerbaycan bölgesinde "Urmu" gölü kurutularak orda yaşayan Türk'leri susuz bırakmaya çalışan müslüman kardeşimiz İran...

Cok ilginctirki kismen katiliyorum.
Bana gore aslinda islam ulkeleri kendine gelmeli gercek islam ulkeleri olduklarini hatirlamali ve birlesmeli.
Bunu butun yorumlarimda yazdim. Ama dedigin gibi hep arap ulkeleri musluman ulkeleri sirtimizdan vurdu. Yani turkiyede dahil aslinda butun islam ulkelerine islam ulkeleri demek sahit ister. Bu yuzden diyorum ki islam ulkeleri islama air olduklarini hatirlamali islama yakisor sekilde davrandigi zaman birlik olmali.
Once kendilerine zulum etmesinler.

Bakıyoruz İran'a ..

en büyük örnek 1. dünya savaşında arapların para karşılığında bizi satması.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri