20.Haftanın konusu (müslümanlara yapılan zulumler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'hayaL

Bayan Üye
20.haftanın konusu...Müslümanlara yapılan zulumler...

Sizce yapılan zulumlerin nedeni nedir ? çözümü nedir ? dünyanın bu tür zulumlere sessiz kalmasının sebebi nedir? bu konu hakkındaki bütün yorumlarınızı burada paylaşabilirsiniz

---> 20.Haftanın konusu (müslümanlara yapılan zulumler)

işte beklediğim konu .. :)
öncelikle böyle bı konu için tesekkr ederım abacım :Ü
Irak’ta, Pakistan’da, Burma’da, Patani’de ve daha pek çok yerde yaşananlar buna örnektır. İslam dünyasının kanayan yarası olan Filistin’deki kardeşlerimiz başta olmak üzere Müslümanların büyük bir çoğunluğu 100 yılı aşkın bir zamandır, hemen her yerde eziliyor ve baskı altında tutuluyor. Hemen her gün dünyanın bir yerinden Müslümanların şehit edildiğine, eziyete uğradıklarına dair haberler geliyor. Ve bu haberler bir kez daha İslam aleminin birlik içinde hareket etmesinin ne kadar ehemmiyetli olduğunu gözler önüne seriyor.bunların nedenleri çeşitli oldugu gibi sırf müslüman oldukarı için zulüm gören onlarca kardeşimiz var .dunya buna sesız kalıyor . susturmaya calısıyor.müslümanlar uuyuyo.uyuyanın üstüne kar yagar dıe bı söz vardır gercektende karlar altındayız .ve
Bu Millet futbolda birleştiği kadar İslamda birleşmediği müddetçe Müslümanlara yapılan bu zulümler ortadan zor kalkar.

ne olacak, abdnin israilin ve bir cok ulke birbirlerine dayanarak musluman ulkelerine zulum ediyorlar ama musluman ulkeler birlesmiyor zulum edenler gibi.

oregin, filislilerin kopruden kacip misira girmeye calismalarini, misir hukumeti kopruyu patlatarak girmelerini engellemeleri.
mesela suriyenin butun sunnileri oldurup pkklilari silahlandirmalari
mesela iranin, cani istedigi ve isine geldigi zaman sahlanmasi
mesela iraki batiran saddam.
mesala yillardir ic savas icinde olan misir...

simdi, butun zulum eden ulkeler birbirlerinin arkadasindalar. destekliyorlar... birde musluman ulkelerinin haline bakin...

sebep bu.. birde muslumanlarin artik layikiyla musluman olmamasi... eger, gercek muslumanlik yapilmis olsaydi zaten yukarda siraladigim seyler yasanmamis olurdu.
islam kimseye zulum etmez, herzaman dipe dik ayaktadir. ama yukardaki ulkelerde kendi insanlarina kendileri zulum ediyor. Tabi turkiyede pek hirli sayilmaz.

Neden zulume ugramayalim ki...

işte beklediğim konu .. :)
öncelikle böyle bı konu için tesekkr ederım abacım :Ü
Irak’ta, Pakistan’da, Burma’da, Patani’de ve daha pek çok yerde yaşananlar buna örnektır. İslam dünyasının kanayan yarası olan Filistin’deki kardeşlerimiz başta olmak üzere Müslümanların büyük bir çoğunluğu 100 yılı aşkın bir zamandır, hemen her yerde eziliyor ve baskı altında tutuluyor. Hemen her gün dünyanın bir yerinden Müslümanların şehit edildiğine, eziyete uğradıklarına dair haberler geliyor. Ve bu haberler bir kez daha İslam aleminin birlik içinde hareket etmesinin ne kadar ehemmiyetli olduğunu gözler önüne seriyor.bunların nedenleri çeşitli oldugu gibi sırf müslüman oldukarı için zulüm gören onlarca kardeşimiz var .dunya buna sesız kalıyor . susturmaya calısıyor.müslümanlar uuyuyo.uyuyanın üstüne kar yagar dıe bı söz vardır gercektende karlar altındayız .ve
Bu Millet futbolda birleştiği kadar İslamda birleşmediği müddetçe Müslümanlara yapılan bu zulümler ortadan zor kalkar.

Rica ederim canım ...bu konu benim kendimce yıllardır protesto etmeye calıştıgım bir meseledir ve neden bu kadar bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesinde insanlar anlamıyorum...Müslümanların birlik olmadıgı aşikar ama onun dışında da bu konuları örtbas etmeye calışan medya, tepkisini göstermeyen halk vs gibi birçok sebepde bu zulumlerin ortadan kalkmamasına hatta artmasına neden oluyor..göstermelik bir kaç yardım yapılıyor göstermelik bir kaç sert söz söyleniyr ufak tefek birkaç tepki , sonrası yok...komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir diye bir hadis-i şerif varken, acaba müslüman kardeşi açlıktan ölürken, kadınlarının kızlarının zorla ırzına gecilirken, kundaktaki bebekler kurşunlanırken, erkekleri alıp işkence edip öldürülürken izleyen bizler için nasıl bir hadis-i şerif söylerdi Peygamber (s.a.s) efendimiz bilmiyorum...Ve falanca yerde ölen yüksek makamdaki bir kişi için neredeyse ülkede yas ilan edilecekken, ölen binlerce müslüman için neden kimsenin kılı kıpırdamıyor? ben bu zihniyeti insanlıktan saymıyorum...kimse kusura bakmasın

ne olacak, abdnin israilin ve bir cok ulke birbirlerine dayanarak musluman ulkelerine zulum ediyorlar ama musluman ulkeler birlesmiyor zulum edenler gibi.

oregin, filislilerin kopruden kacip misira girmeye calismalarini, misir hukumeti kopruyu patlatarak girmelerini engellemeleri.
mesela suriyenin butun sunnileri oldurup pkklilari silahlandirmalari
mesela iranin, cani istedigi ve isine geldigi zaman sahlanmasi
mesela iraki batiran saddam.
mesala yillardir ic savas icinde olan misir...

simdi, butun zulum eden ulkeler birbirlerinin arkadasindalar. destekliyorlar... birde musluman ulkelerinin haline bakin...

sebep bu.. birde muslumanlarin artik layikiyla musluman olmamasi... eger, gercek muslumanlik yapilmis olsaydi zaten yukarda siraladigim seyler yasanmamis olurdu.
islam kimseye zulum etmez, herzaman dipe dik ayaktadir. ama yukardaki ulkelerde kendi insanlarina kendileri zulum ediyor. Tabi turkiyede pek hirli sayilmaz.

Neden zulume ugramayalim ki...

O zaman şöyle mi demeliyiz ? SÖZDE müslüman olan ülkeler neden birleşmiyor ? gercek müslüman olanlar birbirlerine yapılan zulumlere göz yummaz, yummamalıdır yani

Bundan önce müslümanların birbirine yaptıgı zulümleri konuşalım
Sorsan müslüman ama bir diger müslümanı yakıyor bkz:madımak

Suçluyuz, Suçlular..

Nedenmi Oluyor Bana Göre Biz Ve Bizimle olanların Çoğu Yanlış İşler Yapıyorlar Fırsat Veriyorlar..

Kurunun Yanında Yaşta Yanar..

Suskun Kalıyopruz Allah Diyoruzda Birşey Demek istiyorum

Herşeyi Cenabı Allaha Bırakırsak Olurmu..

Haksızlık Karşısında Eğilmeyiniz Hakkınızla Beraber Şerefinize Kaybedersiniz.

((İnsanların elinden kuranı alırsanız yani anlamasını engellerseniz onları yönete bilirsiniz bunu diyenler müslümanalrı sevmeyenler..))

geç değil tek cözüm var birlik olup harekata geçmektir..

neden sessiz kalınıyor çok basit : işlerine gelmiyor

çözümü yurdunuzdan atıcaksınız sahip çıkmayacaksınız gelene kapı acık onlar gıbı düşüneni dışlayın gidipte o pislikler gibi öldürüp alay etmeyin .

Bundan önce müslümanların birbirine yaptıgı zulümleri konuşalım
Sorsan müslüman ama bir diger müslümanı yakıyor bkz:madımak

evet bide bu kısmı var konunun...2 müslüman birbirine neden zulum yapar ben cıkamadım işin içinden işte konuyu tartışmaya açtım ki belki siz işin içinden cıkarsınız

Allah Kuran’ın pek çok ayetinde müminleri birbirlerinin velileri kıldığını belirtmiş, ihtiyaç içinde olduklarında birbirlerine destek olmayı, birbirlerini koruyup kollamalarını onlara emretmiş, dağılıp ayrılmaktan onları men etmiştir:

Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü’ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi, 71)

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın... (Al-i İmran Suresi, 103)

Allah’ın müminlerin zulme karşı birbirlerine destek olma özelliklerinden ise şöyle bahsetmektedir:

Rablerine icabet edenler, namazı dosdoğru kılanlar, işleri kendi aralarında şura ile olanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak edenler ve haklarına tecavüz edildiği zaman birlik olup karşı koyanlardır. (Şura Suresi, 38-39)

peki biz ne yapıoruz ? HİÇ
benım anlamadıgım bı nokta da su musluman ulke bır tek turkıy mı ?
niye herkez turkıyenıın arkasına saklanıyo ?
lafa gelınce mısırda musluman ıranda arabıstand ama kımse bıze varız demıyo dıyemıyo .

evet bide bu kısmı var konunun...2 müslüman birbirine neden zulum yapar ben cıkamadım işin içinden işte konuyu tartışmaya açtım ki belki siz işin içinden cıkarsınız
Ben yananlar kısmındayım. Ona yakanlar cevap versin
Hayırlı geceler :)

eğri oturup doğru konuşalım.

müslümanlar zamanın batıdan daha gelişmiş bir toplumdu. o zamanlarda kimse buluşamıyordu. zamanla yerinde saymaya başladılar dışardan etkeler gelmeye başladı. ve insanlar zamanla yaptıkları icatları batıya kaptırdılar. ve hala devam etmekte olan bir cehaletin içine girdiler. müslümanlara zulüm yapılmasının telk nedeni yeteri kadar akıllarını kullanamamaları. Allahım bizi koru demekle hiç bir şey yapılmaaz. Allah saana akıl vermiş ve onu kullanmanı sölemiş. sen onu kullanmazsan Allah ne yapsın.

ayrıca pek çok müslüman ülke iç karışıklıklarını bile kontrol altına alamazken. dışarden gelen etkenlerle hiç baş edemez.

ayrıca gelişmemiş her toplum maşa olarak kullanılır.

O zaman şöyle mi demeliyiz ? SÖZDE müslüman olan ülkeler neden birleşmiyor ? gercek müslüman olanlar birbirlerine yapılan zulumlere göz yummaz, yummamalıdır yani

Elbette ablam. Ilk once muslumanlar musluman olacak aralarindaki riyayi kaldiracak birlik olacakki dunyada sadece muslumanlara yapilan zulumlere degil kime yapilmis olursa olsun karsi durabilsinler.

Islam kotu birsey emredermi? Muslumanlar gercekten islerine geldikleri kendi uydurdugu dindarligi degilde ALLAHu tealanin emirlerine uysalar sirtlari yere gelir mi? Hic sanmiyorum.

Seriat denildiginde insanlarin cimbizla cekilmis sekilde kol bacak kesmek aklina Geliyor.
Deejay nedir? ALLAH'in kanunlaridir. ALLAH kotu birseyi emreder mi? Hayir ozaman Neden seriattan korkuyoruz? Insanlarin yaptiklari anayasalari mesela adeletlimi degil, cogu zaman zenginlere calisiyor. Peki ALLAHin yaptigi yasalarda Boyle Bir ihtimal varmi?
Aslinda insanlari korkutan ALLAH'in kanunlari degil seriat kelimesi. On yargi.

Diyorlar ya seriatta kol bacak kesiyorlar tasliyor vs. Diye, yada herkesi carsafa sokacak gibi sacmaliklar.
Ornegin: bu tazdigimi ama gercektende kendinizi yerime koyarak okuyun. birisi sirf bilezikler icin ********n, esinizin bacinizin yada kizinizin kolunu kesse nasil Bir tepki verirsiniz? Ben kendimi dusundugumde nefsime yenir gebertirim o kisiyi imkan elime gecse.
Seriatta birisi hirizliktan yakalandiginda ilk once nedenini arastiriyorlar Neden diye maas yoksa massa bagliyor ayni kisi 2.sefer yapiyorsa maasini yukseltiyor yetmediginden yapiyorsa 3.kez yaptiginda ise kolunu kesiyorlar birdaha yapmasin diye.

Mesala arap ulkelerinde goruyoruz zina yapanlari recm yapiyorlar(tasliyorlar)
Evet seriatta recm var. Ama onu kesin olarak ispatlarsan var. 1kadinin sahitligi yetmiyor. Kadinlar duygusal davranabileceginden en az 3 kadinin sahitligi gerekiyor. Boyle Bir durumda tam bilmiyorum yanimak istemiyorum ama erkek sahit olursada 3 tane gerekiyor.

Coook uzattigimim farkindayim.
Anayacagin, musluman ulkeler kendine gelip birbirini Yemek yerime birlesip zulum edenleri yemeleri lazim ama musluman ulkeler Boyle devam ederse sadece kendi kendilerini yerler ve avrupaya abd ve vb. Ulkelere yedirirler kendilerini.

Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanlara büyük acılar yaşatan fitnelerin son bulması, akan kanın durması ancak Türk İslam Birliği'nin kurulmasıyla mümkündür. Filistin'i, Irak'ı, Afganistan'ı, Doğu Türkistan'ı, Kırım'ı, Kerkük'ü, Moro'yu, Patani'yi, Arakan Müslümanlarını kurtaracak tek çözüm Türk İslam Birliği'dir. Türk İslam Birliği yalnızca Müslümanların değil, Musevilerin, Hıristiyanların, Budistlerin, ateistlerin ve her düşünceden tüm insanların güvencesi olacaktır.
"" harun yahya ""

ben harun yahya ya katılıorum bunun tek bir çözümü var dünya müslümnlarının birlik olmasıdır

Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanlara büyük acılar yaşatan fitnelerin son bulması, akan kanın durması ancak Türk İslam Birliği'nin kurulmasıyla mümkündür. Filistin'i, Irak'ı, Afganistan'ı, Doğu Türkistan'ı, Kırım'ı, Kerkük'ü, Moro'yu, Patani'yi, Arakan Müslümanlarını kurtaracak tek çözüm Türk İslam Birliği'dir. Türk İslam Birliği yalnızca Müslümanların değil, Musevilerin, Hıristiyanların, Budistlerin, ateistlerin ve her düşünceden tüm insanların güvencesi olacaktır.
"" harun yahya ""

ben harun yahya ya katılıorum bunun tek bir çözümü var dünya müslümnlarının birlik olmasıdır

katılıyorum sana Müslümanlar bir araya gelip tek yumruk olduğu zaman ne Avrupa ne de Amerika siz ne yapıyorsunuz demeye cesaret edemez.Hem ekonomik açıdan hem de siyasi açıdan ancak birlikte kendilerini güvence altına alabilirler ...

Yapılan zulumlerin bence nedeni kuvvet sahibi olmak üstünlüğünü kanıtlayıp dünyaya hakim olma çabası ...

Biliyorlarki müslüman ülkeler asırlar boyunca Selçuklular Anadolu'yu, Osmanlılar ise orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler.

Dünyanın bu zulümlere sessiz kalmasının tek sebebi işine öyle geliyor. Tarihte atalarını hezimete uğrayan müslüman topluluklarından bir nevi intikam alma toprak kapma bir takım yer altı yer üstü çoğrafi zenginliklerinden bende yararlanırım düşüncesi ile aç köpek misali güçsüz masumları katletmekteler.

Amaçları zaten giyim den yaşam tarzımıza kadar ahlaki değerlerimizi kendilerine benzetmeye çalışarak içten içe bölme çabasındalar ve üzgünümki bunu başarıyorlar çünki biliyorlarki Tüm İslam Ülkeleri bir araya gelse birlik olsa kimsenin bu tür zülümlere asla ve asla cesareti olamaz.

Şimdi müslüman komşu ülkelerimizde bile hır gür içindeyiz ülkemize kaçan isyancılar kendi ülkemde bayrağımı indiriyor. Şimdi soruyorum müslüman olan birisi korkup kaçıp ülkeme gelmişsin bayrağımın gölgesinde korkmadan yaşamak için gelmişsin ama o kutsal bayrağımı indirmek isteyip isyan çıkarmak müslümanlıkmı ? tabiki değil ben müslümanım deyipte kafa kesen cihad için savaşıyoruz deyip Allahın adını ağızlarına alan ortalıkta savaş çıkarmak için piyon olan bir sürü insanlarıda görüyorum birde dünyanın gözünde müslümanlık bumu deyip nefretle bakıyorlar ve bakıyoruz.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Ben yananlar kısmındayım. Ona yakanlar cevap versin
Hayırlı geceler :)

Birde şu var ama , madımakta ölenlerin yanarak değil hepsinin enselerinden kurşunlanarak öldükleri açıklanmış, dogrumudur bilemem tabi...düşündürücü ama...hayırlı sabahlar)

Suçluyuz, Suçlular..

Nedenmi Oluyor Bana Göre Biz Ve Bizimle olanların Çoğu Yanlış İşler Yapıyorlar Fırsat Veriyorlar..

Kurunun Yanında Yaşta Yanar..

Suskun Kalıyopruz Allah Diyoruzda Birşey Demek istiyorum

Herşeyi Cenabı Allaha Bırakırsak Olurmu..

Haksızlık Karşısında Eğilmeyiniz Hakkınızla Beraber Şerefinize Kaybedersiniz.

((İnsanların elinden kuranı alırsanız yani anlamasını engellerseniz onları yönete bilirsiniz bunu diyenler müslümanalrı sevmeyenler..))

geç değil tek cözüm var birlik olup harekata geçmektir..

neden sessiz kalınıyor çok basit : işlerine gelmiyor

çözümü yurdunuzdan atıcaksınız sahip çıkmayacaksınız gelene kapı acık onlar gıbı düşüneni dışlayın gidipte o pislikler gibi öldürüp alay etmeyin .
birlik olmak diyoruz da kiminle birlik olunacak müslüman denilen ülkeler bile birlik olmaktan kacarken kiminle birlik olunacak ki

Allah Kuran’ın pek çok ayetinde müminleri birbirlerinin velileri kıldığını belirtmiş, ihtiyaç içinde olduklarında birbirlerine destek olmayı, birbirlerini koruyup kollamalarını onlara emretmiş, dağılıp ayrılmaktan onları men etmiştir:

Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü’ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi, 71)

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın... (Al-i İmran Suresi, 103)

Allah’ın müminlerin zulme karşı birbirlerine destek olma özelliklerinden ise şöyle bahsetmektedir:

Rablerine icabet edenler, namazı dosdoğru kılanlar, işleri kendi aralarında şura ile olanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak edenler ve haklarına tecavüz edildiği zaman birlik olup karşı koyanlardır. (Şura Suresi, 38-39)

peki biz ne yapıoruz ? HİÇ
benım anlamadıgım bı nokta da su musluman ulke bır tek turkıy mı ?
niye herkez turkıyenıın arkasına saklanıyo ?
lafa gelınce mısırda musluman ıranda arabıstand ama kımse bıze varız demıyo dıyemıyo .
Türkiye tamamı değil %90 ı müslüman olan bir ülke aslında ve bizde laik sistem esastır diger tamamı müslüman sayılan ve şeriatla yönetilen ülkeler gibi değiliz, böyle oldugu halde dedigin gibi türkiyenin arkasına sıgınılıyor, ve sözde şeriatla yönetilen ülkeler bile sırt ceviriyorlar birbirine...onların sistemininde gercek şeriat olmadıgını biliyorum ben, bizden daha çok yanlış yapıyorlar bu yüzden birlik olacaklarını da düşünmüyorum bu böyle sürer gider sanırım

Tamda Bugün İlkindi namazında dua ettik bunun için hocamız sağolsun

müslüman ülke diye birşey yok artık dünyada herkes her kıtada ola biliyor

müslümanlar bir olsun yeter. ablacım

eğri oturup doğru konuşalım.

müslümanlar zamanın batıdan daha gelişmiş bir toplumdu. o zamanlarda kimse buluşamıyordu. zamanla yerinde saymaya başladılar dışardan etkeler gelmeye başladı. ve insanlar zamanla yaptıkları icatları batıya kaptırdılar. ve hala devam etmekte olan bir cehaletin içine girdiler. müslümanlara zulüm yapılmasının telk nedeni yeteri kadar akıllarını kullanamamaları. Allahım bizi koru demekle hiç bir şey yapılmaaz. Allah saana akıl vermiş ve onu kullanmanı sölemiş. sen onu kullanmazsan Allah ne yapsın.

ayrıca pek çok müslüman ülke iç karışıklıklarını bile kontrol altına alamazken. dışarden gelen etkenlerle hiç baş edemez.

ayrıca gelişmemiş her toplum maşa olarak kullanılır.

Aslında bu konuda bir yazı okumuştum, müslümanların gelişmedigi yada öyle görüldügü hakkında...bugun yabancı diye bildigim adamları icatlarından sonra müslüman olmuş ve birçok müslüman bilimadamı alimler vs ler var fakat biz bu konuda fikir sahibi değiliz ve üstte dediklerinden birisi dogru kendi yaptıgımız icatları bile kaptırdık, bu dogru bunu uzun uzun okumuştum ve şaşırmıştım...sebebi de müslümanlar dünyalık şeylerin üzerine fazla düşmezler yani şöhret derdinde olmadıkları için zamanında kendilerinin buldukları şeyleri başkaları sahiplense o şeyin peşinde koşmazlar...bu tür birşey yazıyordu okudugum yazıda, bence bu hata...biz böyle yaptıgımız için ve birbirimize ve yaptıklarımıza sahip cıkmadıgımız için şu an bu duruma düştük, biz bunları her şekilde ezeriz düşüncesi oluştur demekki bizi sevmeyen insanlarda...durum bu sanırım...Ama Zannedildigi gibi müslümanlar ne eziktir,ne cahildir,nede cagdışıdır sadece dünyaya tapmazlar...
Elbette ablam. Ilk once muslumanlar musluman olacak aralarindaki riyayi kaldiracak birlik olacakki dunyada sadece muslumanlara yapilan zulumlere degil kime yapilmis olursa olsun karsi durabilsinler.

Islam kotu birsey emredermi? Muslumanlar gercekten islerine geldikleri kendi uydurdugu dindarligi degilde ALLAHu tealanin emirlerine uysalar sirtlari yere gelir mi? Hic sanmiyorum.

Seriat denildiginde insanlarin cimbizla cekilmis sekilde kol bacak kesmek aklina Geliyor.
Deejay nedir? ALLAH'in kanunlaridir. ALLAH kotu birseyi emreder mi? Hayir ozaman Neden seriattan korkuyoruz? Insanlarin yaptiklari anayasalari mesela adeletlimi degil, cogu zaman zenginlere calisiyor. Peki ALLAHin yaptigi yasalarda Boyle Bir ihtimal varmi?
Aslinda insanlari korkutan ALLAH'in kanunlari degil seriat kelimesi. On yargi.

Diyorlar ya seriatta kol bacak kesiyorlar tasliyor vs. Diye, yada herkesi carsafa sokacak gibi sacmaliklar.
Ornegin: bu tazdigimi ama gercektende kendinizi yerime koyarak okuyun. birisi sirf bilezikler icin ********n, esinizin bacinizin yada kizinizin kolunu kesse nasil Bir tepki verirsiniz? Ben kendimi dusundugumde nefsime yenir gebertirim o kisiyi imkan elime gecse.
Seriatta birisi hirizliktan yakalandiginda ilk once nedenini arastiriyorlar Neden diye maas yoksa massa bagliyor ayni kisi 2.sefer yapiyorsa maasini yukseltiyor yetmediginden yapiyorsa 3.kez yaptiginda ise kolunu kesiyorlar birdaha yapmasin diye.

Mesala arap ulkelerinde goruyoruz zina yapanlari recm yapiyorlar(tasliyorlar)
Evet seriatta recm var. Ama onu kesin olarak ispatlarsan var. 1kadinin sahitligi yetmiyor. Kadinlar duygusal davranabileceginden en az 3 kadinin sahitligi gerekiyor. Boyle Bir durumda tam bilmiyorum yanimak istemiyorum ama erkek sahit olursada 3 tane gerekiyor.

Coook uzattigimim farkindayim.
Anayacagin, musluman ulkeler kendine gelip birbirini Yemek yerime birlesip zulum edenleri yemeleri lazim ama musluman ulkeler Boyle devam ederse sadece kendi kendilerini yerler ve avrupaya abd ve vb. Ulkelere yedirirler kendilerini.

Canım şeriatın kelime anlamı evet Allahın kanunudur ( benim bildigim) kuranı kerime göre yaşamaktır ama bunu yapan hiçbir ülke görmüyorum ben şu zamanda...şeriatla yönetildigi söylenen ülkelerde bile bu yok...Ve zinayla ilgili ceza olarak recm ayetlerde geciyormu bilmiyorum yani ben geçmiyor diye biliyorum eger geciyorsa demekki eksik biliyorum lütfen düzeltin beni...zinanın cezası okudugm ve aklımda kaldıgı kadarı ile şöyle..."bir kimse zina yapar ve bu ispatlanırsa şahitlerle, 100 sopa vurulma hakkı vardır" ve Hz eyyup(as) 7 yıl hasta yatagında yattıgı dönemde eşine böyle bir iftira atılmış, Eyub (as) peygamber de " eger şu yataktan kalkabilirsem sana 100 sopa vuracagım vallahi"diyerek yemin etmiş...daha sonra iyileştiginde tabiki bunun iftira oldugunu ögreniyor ve yeminini yerine getirme maksadı ile 100 tane ince çalıyı birbirine baglayıp eşine hafifce dokunduruyor canını acıtmayacak şekilde...yeminini yerine getiriyor böylece...yani şimdi bu şeriattır Allaha verdigi sözü tutmaktır kuranı kerime göre yaşamaktır...şimdiki şeriat ülkelerine bakınız...zina yaptıgı kesin ispatlanmadan dahi insanları öldürüyorlar taşlayarak hemde...Ben kuraanı ezbere bilmiyorum meal olarak cehaletime verin...ama zina yapanı taşlayarak öldürün yazan bir ayet okumadım ben ve dedigim gibi okuyan varsa paylaşsın ögrenelim...

bir diger mesele bir sürü şeriat ülkelerinde yas ilan edilir ama yas ilen etmeyi efendimz (s.a.s) yasaklamıştır...islamda yas yoktur...hatta şöyle Buyurmuştur (s.a.s) "eger yas tutulacak olsaydı amcam Hz Hamza için yas tutardım..." peki hangi şeriat kanuna göre yas ilan edilip kol bacak kesiliyor, ben mi yanlış biliyorum acaba yoksa gercekten bilip bilmeden şeriat ismi kullanılıyormu o da ayrı bir tartışma konusu aslında

Aslında bu konuda bir yazı okumuştum, müslümanların gelişmedigi yada öyle görüldügü hakkında...bugun yabancı diye bildigim adamları icatlarından sonra müslüman olmuş ve birçok müslüman bilimadamı alimler vs ler var fakat biz bu konuda fikir sahibi değiliz ve üstte dediklerinden birisi dogru kendi yaptıgımız icatları bile kaptırdık, bu dogru bunu uzun uzun okumuştum ve şaşırmıştım...sebebi de müslümanlar dünyalık şeylerin üzerine fazla düşmezler yani şöhret derdinde olmadıkları için zamanında kendilerinin buldukları şeyleri başkaları sahiplense o şeyin peşinde koşmazlar...bu tür birşey yazıyordu okudugum yazıda, bence bu hata...biz böyle yaptıgımız için ve birbirimize ve yaptıklarımıza sahip cıkmadıgımız için şu an bu duruma düştük, biz bunları her şekilde ezeriz düşüncesi oluştur demekki bizi sevmeyen insanlarda...durum bu sanırım...Ama Zannedildigi gibi müslümanlar ne eziktir,ne cahildir,nede cagdışıdır sadece dünyaya tapmazlar...

bize bu konuda çok fazla belgesel izlettiler. ordan biliyorum. batı dünyasında zırvalıklar olurken müslüman alimler gelişmiş. müslümanlar dünyalık şeylerine kapılmazken kendi ülkelerinin yok olduğunu göremediler.

doğruyu söle eskiden insanlar bütün her şeyi tanrıdan beklemediler mi? gerektiği durumda savaşın diyen Tanrı'yı neden dinlemediler(ayetlerlede kuanıtlayabilirim bu sözümü.daha dün okudum kurandan )? hep mucize bekledmediler mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri