1. Haftanın Konusu..(özgürlük nedir ? )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 1. Haftanın Konusu..(özgürlük nedir ? )

aynen öyle..insanlar düşüncelerinden dolayı bile hapse atılırken özgürlük sadece tek kelimeden ibaret...ama bazı ülkelere göre kısmen özgürüz

Tek kelime-3 hece-8 harf :pp
Bazı ülkelere göre özgür oldugumuz önemli degil şahsen. Ha bu ülkeler iran olur suriye olur kesin :)

Tek kelime-3 hece-8 harf :pp
Bazı ülkelere göre özgür oldugumuz önemli degil şahsen. Ha bu ülkeler iran olur suriye olur kesin :)

evet eksik yazmışım tek kelime 3 hece 8 harf)

ama şimdi özgürlük ile toplum kuralları bazen karıştırılıyor yani yaşadıgımız toplumda kurallar vardır bu kurallara uymak özgürlügümüzü kısıtlıyor gibi görünebilir...senin verdigin örnekteki gibi yani...hiçbir kural koymadan herkesi tamamen özgür bıraksak sence daha mı güzel olur şöyle bir gözümüzde canlandıralım)

önce sen canlandır mesela )

Bence, ben şuan'a kadar özgürüm.
Önce ki yazıma müteakiben, çalışıp kendi hayatımı kazanabiliyorum. İnancıma ya da inançsızlığıma mütevellit hareket edebiliyorum. İstediğim gibi yaşamımı sürdüyorum. Bu benim yaşamım olduğu için önemli değil.

Özgür olmayan insanlar var.

İstedikleri gibi yaşayamayanlar, baskı altında olanlar var. Ben Adana da baskısız bir mahalledeyim ve çevrem, görüştüğüm insanlar, takıldığım mekanlar da aynı.

Özgür olmayanlar var. Bu bir gerçek.

' Buğra ' arkadaş'ın dediği gibi.
Biri çıkıp lezbiyenim diyemiyor, eşcinselim diyemiyor yargılanıyorlar.
Yaşamları kısıtlanıyor, ötekileştiriliyorlar.
İfadelerinden dolayı içeride olan insanlar var, yazılarından dolayı.
Mesela suç işlediği kanıtlanmamış olmasına rağmen, belki boşu boşuna içeride yatan insanlar var. Bu insafsızlıktır.

O yüzden Türkiye bu konu da ; ' Nanayinko ' bir bakıma.

Ama ben kendi adıma rahatım. Asıl önemli olan, olamayanlar.

evet eksik yazmışım tek kelime 3 hece 8 harf)
ama şimdi özgürlük ile toplum kuralları bazen karıştırılıyor yani yaşadıgımız toplumda kurallar vardır bu kurallara uymak özgürlügümüzü kısıtlıyor gibi görünebilir...senin verdigin örnekteki gibi yani...hiçbir kural koymadan herkesi tamamen özgür bıraksak sence daha mı güzel olur şöyle bir gözümüzde canlandıralım)
önce sen canlandır mesela )

Az önce insanlar görüşlerinden dolayı yargılanıyor demiştiniz. Buda mı toplum kurallarına aykırı ki? Kurallar elbette olmalıdır ama benim için insan özgürlügü her şeyden önemlidir. Herkesi özgür bıraktıgımızı düşündügüm de hiç iyi şeyler gelmiyor aklıma xD Bence kurallar oldugu için degil Allah korkusu oldugu için yapılamıyor bazı şeylerde der konuya bambaşka bir boyut kazandırıp giderim :p Şimdi ben birazdan çıkıp okula gitmek zorundayım mesela. Hiç özgürce bir durum degil xD

ya ÖzqürLük Kawramı ucu ßuCaqı oLmayan ßi KonuDr ... Soru üstüne Soru GeLir ama Hiçßi Sonuç Çıkmaz .. Sonucu 0 ( Sıfır ) oLaCak Konu üzerindede DurmayaLm ....

''Başkasının özgürlüğünün başladıgı yerde senin özgürlüğün biter''. Felsefe dersinde duyduğum bir cümle özgürlüğün ne demek olduğunu ve sınırının ne olduğunu çok iyi anlatmıştı bana.

Bir başkasının özgürlüğü benim özgürlügümü engelliyorsa özgürlüğün bir sınırı olmalı. Şimdı sınırı olursa bu bir özgürlük olur mu oda tartışılır. Özgürlük herşeyi yapabilmek midir yoksa özgürlük bir başkasının özgürlügünü engellemeden diledigini yapabilmekmidir ?

Adaş ben kendimle tartışmaya başladım bir daha böyle konularla çıkma karşıma xD

Herşeyin bi sonu,sınırı varsa özgürlüğün de bir sınırı olmalı. Özgür olman sana her zaman,her yerde istediğini yapma hakkını tanımaz. Başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadığın sürece özgürsün bi anlamda. başkalarının özgürlüğünü kısıtlamak da sana kalmış bişey ama sonuçlarına katlanmak zorunda kalabilirsin.

18 yaşında olmak özgürlükmüdür? Sizce ülkemizde insanlar özgürmüdür? özgürlük neleri kapsamalıdır? özgürlük kısıtlanmalımıdır ?

Bence 18 yaşında olmak kısmen özgürlüktür şöyleki 18 yaşın altında yine özgürce yaşabilirsin bi kaç kısıtlamalar dışında ama 18 yaşını doldurduktan sonra o kısıtlamalarda ortadan kalkıyor örneğin:ehliyet gibi.

İnsanlar diğer islam ülkelerine göre daha özgürdür bu da şu ki modern bir islam ülkesiyiz.

Özgürlük her an her istediğimizi yapmak değildir aslında özenti olmak da değildir.Kendin gibi olmakda bi nevi özgürlüktür.

özgürlük kısıtlanmalıdır yoksa fazla özgür olmak başımıza ciddi belalarda açabilir.
ßi Ne vi Sana KatıLıyorm ... Ama şunu Da unutmayaLm ki Ö Z G Ü R L Ü K DeniLinCe akLa iLk GeLen Senin SöyLedkLern GeLmiyor ... SiyaSaL acıDan Diyormm ...

Bence, ben şuan'a kadar özgürüm.
Önce ki yazıma müteakiben, çalışıp kendi hayatımı kazanabiliyorum. İnancıma ya da inançsızlığıma mütevellit hareket edebiliyorum. İstediğim gibi yaşamımı sürdüyorum. Bu benim yaşamım olduğu için önemli değil.

Özgür olmayan insanlar var.

İstedikleri gibi yaşayamayanlar, baskı altında olanlar var. Ben Adana da baskısız bir mahalledeyim ve çevrem, görüştüğüm insanlar, takıldığım mekanlar da aynı.

Özgür olmayanlar var. Bu bir gerçek.

' Buğra ' arkadaş'ın dediği gibi.
Biri çıkıp lezbiyenim diyemiyor, eşcinselim diyemiyor yargılanıyorlar.
Yaşamları kısıtlanıyor, ötekileştiriliyorlar.
İfadelerinden dolayı içeride olan insanlar var, yazılarından dolayı.
Mesela suç işlediği kanıtlanmamış olmasına rağmen, belki boşu boşuna içeride yatan insanlar var. Bu insafsızlıktır.

O yüzden Türkiye bu konu da ; ' Nanayinko ' bir bakıma.

Ama ben kendi adıma rahatım. Asıl önemli olan, olamayanlar.

bende kendi adıma özgürüm söyledigin gibi...ama özgür olmayan yada olamayanlar çogunlukta...özgürlügün kısıtlanması sadece devlet tarafından da değil yani üstteki örnek toplumun kısıtladıgı bir özgürlük...ailenin kısıtladıgı özgürlükler var...misal bir cocugun okuması gereken yaşta okutulmaması gibi...kızların kendi istekleri dışında evlendirilmesi gibi, yelpaze o kadar geniş ki konunun neresinden tutup neresinden tartışsak karşımıza farklı sonuclar çıkacak gibi

bu arada katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim

Az önce insanlar görüşlerinden dolayı yargılanıyor demiştiniz. Buda mı toplum kurallarına aykırı ki? Kurallar elbette olmalıdır ama benim için insan özgürlügü her şeyden önemlidir. Herkesi özgür bıraktıgımızı düşündügüm de hiç iyi şeyler gelmiyor aklıma xD Bence kurallar oldugu için degil Allah korkusu oldugu için yapılamıyor bazı şeylerde der konuya bambaşka bir boyut kazandırıp giderim :p Şimdi ben birazdan çıkıp okula gitmek zorundayım mesela. Hiç özgürce bir durum degil xD

evet yargılanıyor aynı fikirdeyim( toplum kuralları derken genel olarak söyledim...yani herhangi birisi cıkıp ben cıplak gezmek istiyorum yada ben evde değilde işyerinde yatmak istiyorum gibi bişey söylese buna karşı cıkıldıgında o kişiye göre özgürlügü kısıtlanmış olur ama belki sana yada bana göre toplum kurallarını cignemiş ve mudahale edilmiş olur...ince bir cizgi var sanırım bazen karıştırıyor olabiliriz yada olabilirler...senin düşündügün gibi bende düşündüm herkesi özgür bıraktıgımızı, ortalık karışırı gerçekten...düzen olmaz ve belki birilerinin özgürlügü benim özgürlügümü kısıtlamış olur) sonucta yine birilerinin özgürlügü kısıtlanır....okuldasın büyük ihtimalle iyi dersler) özgürlügüne kavuşunca yin bekleriz)

katkın için teşekkürler
''Başkasının özgürlüğünün başladıgı yerde senin özgürlüğün biter''. Felsefe dersinde duyduğum bir cümle özgürlüğün ne demek olduğunu ve sınırının ne olduğunu çok iyi anlatmıştı bana.

Bir başkasının özgürlüğü benim özgürlügümü engelliyorsa özgürlüğün bir sınırı olmalı. Şimdı sınırı olursa bu bir özgürlük olur mu oda tartışılır. Özgürlük herşeyi yapabilmek midir yoksa özgürlük bir başkasının özgürlügünü engellemeden diledigini yapabilmekmidir ?

Adaş ben kendimle tartışmaya başladım bir daha böyle konularla çıkma karşıma xD

üstteki söz benim bi önceki yorumlarda anlatmaya calıştıgım şeyi özetlemiş galiba) demek benden çaldılar o sözü )

tam olarak özgürlügün tanımını yapabildin mi adaş) her hafta böle konularla karşındayım alışsan iyi olur)
Herşeyin bi sonu,sınırı varsa özgürlüğün de bir sınırı olmalı. Özgür olman sana her zaman,her yerde istediğini yapma hakkını tanımaz. Başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadığın sürece özgürsün bi anlamda. başkalarının özgürlüğünü kısıtlamak da sana kalmış bişey ama sonuçlarına katlanmak zorunda kalabilirsin.

karışık bir durum yani :)

evet yargılanıyor aynı fikirdeyim( toplum kuralları derken genel olarak söyledim...yani herhangi birisi cıkıp ben cıplak gezmek istiyorum yada ben evde değilde işyerinde yatmak istiyorum gibi bişey söylese buna karşı cıkıldıgında o kişiye göre özgürlügü kısıtlanmış olur ama belki sana yada bana göre toplum kurallarını cignemiş ve mudahale edilmiş olur...ince bir cizgi var sanırım bazen karıştırıyor olabiliriz yada olabilirler...senin düşündügün gibi bende düşündüm herkesi özgür bıraktıgımızı, ortalık karışırı gerçekten...düzen olmaz ve belki birilerinin özgürlügü benim özgürlügümü kısıtlamış olur) sonucta yine birilerinin özgürlügü kısıtlanır....okuldasın büyük ihtimalle iyi dersler) özgürlügüne kavuşunca yin bekleriz)

katkın için teşekkürler

üstteki söz benim bi önceki yorumlarda anlatmaya calıştıgım şeyi özetlemiş galiba) demek benden çaldılar o sözü )

tam olarak özgürlügün tanımını yapabildin mi adaş) her hafta böle konularla karşındayım alışsan iyi olur)

karışık bir durum yani :)

Evet karışık bi durum :)

Özgürlük; bence hiç bir sorumluluğa sahip olmadığımızda tam olarak elimize geçen bir haktır.
Yani hiç bir insan tam anlamıyla özgür değildir. Uymak zorunda olduğu yasalar,ahlak ve toplum kuralları vardır ve eğer yasalara uymazsa devlet tarafından,ahlak ve toplum kurallarına uymazsa da halk tarafından cezalandırılır. Özgür olduğunu veya özgür olmak istediğini söyler çünkü buna inanmak ona güç verir.
''Başkasının özgürlüğü başladığında senin özgürlüğün biter.'' Bunun da tek sebebi sahip olduğumuz sorumluluklardır. -gerek kendimize karşı,gerek ailemize,gerekse devlete karşı olan sorumluluklarımız.-
Sorumluluklarımızdan tamamen arınabilirsek -ki bana göre imkansız- o zaman özgür olabiliriz.

Kısaca bana göre özgürlük ; insanların sorumlulukları olmadığında sahip olabileceği,şimdilik kendilerine güç vermek için '-mış' gibi yaptıkları bir olgu.

18 yaşında olmak özgürlük müdür?

''18'' yaş devlet tarafından konulmuş bir sınırdır sadece. Oy kullanabilmek veya barlara girebilmek özgürlük belirten bir eylem değildir bana göre.
18 yaşında hala annemizin ve babamızın eline bakıyorsak özgürlükten bahsedip ''Ben özgürüm!'' demek çok saçma.
Ki 18 yaşında,ailemize,çevremize ve kendimize karşı olan sorumluluklarımızın üstüne bir de devlete karşı sorumluluklarımız biner ve bence ''özgürlük'' tamamen imkansız olur.

Sizce ülkemizde insanlar özgür müdür?
Sadece ülkemizde değil,bir anayasa,belirli toplum ve ahlak kurallarına sahip her ülkede özgürlük yoktur.

Özgürlük neleri kapsamalıdır?

Özgürlük,''ateist'' olduğunu söylediğinde aşağılamamayı,düşüncelerinin değiştirilmeye çalışılmamasını ;
''devlet yönetiminin koyduğu herhangi bir kuralı beğenmediğini'' söylediğinde ''anarşistlik''le suçlanmamayı;
''mahalle baskısı'' denilen bir olgunun olmamasını kapsamalıdır.

Özgürlük kısıtlanmalımıdır ?

Kesinlikle kısıtlanmamalıdır.
Biri çıkıp ''Adam öldürürsen hapse girersin'' demeseydi,bir adamın çıkıp da bir adamı vurmayacağına inananlardan olduğum için zaten kısıtlı olan özgürlüğümüzün,asla tam olamayacak olan özgürlüğümüzün daha da kısıtlanmaması taraftarıyım.

güzel yorumunuz için teşekkürler CRY dediklerinizin hepsine katılıyorum

Gerçek özgürlük diye bir şey yoktur. Biz yaşayanlar , sadece belli sınırlar içinde keyfimizin istediği gibi davranabilme ayrıcalığına özgürlük ismi veriyoruz. Aslında kimse özgür değildir. Doğduktan ölene kadar insanlar sürekli başkaları tarafından bir şeyler yapmaya mecbur bırakılırlar. En basit örnekle bir insan ömrünün en az 8 senesini okula gidip gelmeye mecburdur. Kimse buna karşı çıkamıyor. Yararlı veya zararlı olması bir yana bunu yerine getirmemeye direnen insan sistem tarafından aşağılanır, hor görülür, dışlanır, aç bırakılır .. hatta duruma göre öldürülebilir bile.

Bizlere yaşam hakkı veren Allah c.c.'dır. Ama yaşamında bir sınırı var ve ölüyoruz. Hiç birimiz canımızın istediği kadar uzun olabilen bir yaşama sahip değiliz. Belli sınırlarımız var ve biz bu sınırların için özgürlük denilen şeyin sadece tırnağı olabilecek bazı şeyler için savaşıyoruz.

İnsanlarda özgürlük vasfının olduğuna inanmıyorum. Bana göre özgürlük sıfatını taşıyabilecek tek varlık Allah'tan başkası değildir.

Gerçek özgürlük diye bir şey yoktur. Biz yaşayanlar , sadece belli sınırlar içinde keyfimizin istediği gibi davranabilme ayrıcalığına özgürlük ismi veriyoruz. Aslında kimse özgür değildir. Doğduktan ölene kadar insanlar sürekli başkaları tarafından bir şeyler yapmaya mecbur bırakılırlar. En basit örnekle bir insan ömrünün en az 8 senesini okula gidip gelmeye mecburdur. Kimse buna karşı çıkamıyor. Yararlı veya zararlı olması bir yana bunu yerine getirmemeye direnen insan sistem tarafından aşağılanır, hor görülür, dışlanır, aç bırakılır .. hatta duruma göre öldürülebilir bile.

Bizlere yaşam hakkı veren Allah c.c.'dır. Ama yaşamında bir sınırı var ve ölüyoruz. Hiç birimiz canımızın istediği kadar uzun olabilen bir yaşama sahip değiliz. Belli sınırlarımız var ve biz bu sınırların için özgürlük denilen şeyin sadece tırnağı olabilecek bazı şeyler için savaşıyoruz.

İnsanlarda özgürlük vasfının olduğuna inanmıyorum. Bana göre özgürlük sıfatını taşıyabilecek tek varlık Allah'tan başkası değildir.

farklı bir yönden bakmışsın konuya aslında...ben yinede özgür oldugumuza inanıyorum

Özgürlük, tek dişli canavar gibidir. Her gün ruhunuzdan bir parça koparır, her gün biraz daha eritir. Bir gün arkana dönüp baktığında aslında ''özgürlük'' dediğin şeyin sadece sistemin kölesi (eğlence, para, sex, alkol, isyankarlık, inkar, uyuşturucu vs.) olmanın diğer adı olduğunu keşfedersin. Özgürlük adı altında insanların nasıl uyuşturulduğu ve yüce ''Yaratıcı''nın unutturulduğu bir sistemdir.

Son düzenleme:

Her insan kendi özgürlük savaşını içinde verir bence.Eğer insan zaaflarından tamamen arınırsa özgür olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri