Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Salvo

Kayıtlı Üye
338475547_32ae4436d9.jpg



338479256_c7a7c74abe.jpg



Malzemeler

250 gram yaprak

1 adet büyük soğan

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı kaynamış su

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı nane

tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu


Hazırlanışı

Soğanlar küp küp doğranır.
Tencerede 1 yemek kaşığı su ve zeytinyağı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
Suyunu çekince fıstıklar ilave edilir.
Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 3 - 4 dakika kavrulur.
Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
Yaprakların geniş tarafına br miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
Biraz da zeytinyağı gezdirilir.
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst