Pazılı Milyöf Böreği

Marea

Bayan Üye
paz%C4%B1l%C4%B1-milf%C3%B6y-b%C3%B6re%C4%9Fi1-300x225.jpg


ALZEMELER:

1 Demet pazı
1 Adet küçük boy soğan
10 Adet milföy hamuru
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
Tuz
10 Dilim sucuk
HAZIRLANIŞI;

Pazıları yemeklik doğrayıp haşlayalım ve süzüp avucumuz ile sıkıp suyunda arındıralım. Soğanı ince piyaz şeklinde doğrayıp tavaya alalım. Sıvıyağ ve margarinide ilave edip ocağa alalım. Pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra pazıyı, baharat ve tuzunu ekleyip 5 dk daha kavurup soğumaya bırakalım. Masaya milföy hamurlarını alalım. Bıçak ile kare halindeki milföyün iç kısımlardan 1 cm genişlik bırakıp dört kenarından keselim. Ama cember olsun tamamen kesip çıkarmayalım. Daha sonra iç harçtan ortada kalan milföyün üzerine koyup yayalım. Ve kenarada kalan kısımları sadece köşe uçlarınını ortaya kıvırıp dört ucu toplayalım. Ortasına bir adet sucuk koyup kürdan batıralım. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim… Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst