iPhone Installer

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
iPhone Installer



iPhone kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri de
Installer'dır. Apple normalde iPhone'a kendi kontrolü dışında program kurulmasına izin vermediği için, "Jailbreak" diye anılan işlemden geçmiş iPhone'lar üzerine, Nullriver Software tarafından geliştirilen Installer sayesinde üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen uygulamalar kurulabilir.



Jailbreak işleminden geçmiş iPhone'umuzu ilk kullanmaya başladığımızda SpringBoard'umuzda Installer uygulamasını hazır buluruz. Fakat Installer güncel olmayacağı için ve ilk çalıştırdığımızda kendisini güncellemek (Update) isteyecektir. Güncelleme işlemini tamamladıktan sonra karşımıza "Featured" diye isimlendirilen karşılama ekranı çıkar.






Bu ekranın en önemli özelliği "Known Issues" başlığı altında Installer'ın o anki sürümüne ait sorunları veya uyarıları barındırmasıdır. Arada sırada bu uyarılara mutlaka göz atmamızda fayda var.

Aslında Installer en altta yer alan toplam 5 ana kısımdan oluşmaktadır. "Sources" kısmına geçtiğimizde karşımıza Installer'ınızla birlikte hazır gelen "AppTapp" ve "Community Resources" isminde 2 ana başlık gelir. "AppTapp", Installer uygulamasının kendisinin kaynak (source) adresidir. Fakat bizim için önemli olan "Community Sources" başlığı altında olan kaynaklardır. Çünkü iPhone'a kurulan meşhur uygulamaların çoğunluğu bu kaynak adreslerinde bulunan depo'larda (repository) yer alır.




Eğer aradığımız bir uygulamayı hiç bir şekilde Install kısmında bulamıyorsak, ilk olarak yapmamız gereken "Sources" ekranında sol üst köşede yer alan "*******" düğmesine basıp tüm uygulama listesini güncellemek. Buna rağmen göremiyorsak bu da demektir ki aradığımız uygulama mevcut depo'larda yer almıyor. O zaman yapmamız gereken yine aynı ekranda iken önce sağ üst köşedeki "Edit" düğmesie, ardından sol üst köşede çıkacak "Add" düğmesine basarak aradığımız uygulamanın yer aldığı aldığı adresi eklemek.

Merak edenler için kendi cihazımda eklediğim kaynak adresleri aşağıdadır. Benim tavsiyem hepsini bir seferde değil de ihtiyacınız oldukça yükleyin.


Community Sources
http://sleepers.net/iphonerepo
http://www.macminicolo.net/conceited/iphone/cache.plist
http://modmyifone.com/installer.xml
http://repo.smxy.org/iphone-apps/

Other Sources
* http://niffob.com/triphone.xml
* http://installer.iClarified.com
* http://swirlyspace.com/SwirlySpace.xml
* http://repo.ispazio.net



Ben şahsen mecbur kalmadıkça "Community Sources" haricinde bir depo kullanmamaya çalışırım. Sebebi de, kısmen de olsa "Community Sources" depoları altında yer alan uygulamaların daha güvenli olmasıdır. Tabii ki Installer'ı hazırlayan ekip, hiç bir uygulama konusunda kesin güvence vermemektedir.

Aşağıdaki örnek ekran görüntülerinde olduğu gibi Installer, sonradan eklediğimiz bir kaynaktan uygulama yüklemeye çalıştığımızda "Install" düğmesini kırmızı renge boyayarak ve "Dikkat, bu paket güvenilmeyen bir kaynaktan gelmektedir, bu uygulamayı kurmak güvenli olmayabilir" mesajını ekrana basarak bizi uyarmaktadır.

Bir de internet bağlantınız olmasına rağmen ne yüklerseniz yükleyin "ERROR Package download failed" hatası alıyorsanız muhtemelen Install kuyruğunda (queue) başka bir uygulama takılı kalmıştır. Bu sorunu çözmek için bir uygulama Install etmeye çalıştığınızda karşınıza çıkan seçeneklerde önce "Clear Queue" (Kuyruğu Temizle) yazan düğmeye basıp ondan sonra Install'ı seçin.




Artık uygulamalarımızı yükleyeceğimiz kaynaklar hazır olduğuna göre biraz da "Install" ekranına göz atabiliriz. Bu ekranda yapmanız gereken konularına göre sınıflandırılmış paketler içerisinde hoşumuza giden bir uygulamayı seçip Install etmek. Eğer bir uygulamanın hangi paket altında yer aldığını bilemiyorsak "All Packages" (Tüm Paketler) paketi altından alfabetik sıraya göre dizilmiş uygulamalar arasında arama yapabiliriz. Çoğu temel uygulamayı yükledikten sonra günlük olarak takip edeceğimiz "Recent Packages" (Güncel Paketler) sayesinde, zaten bir uygulama aramak zorunda kalmayacağız. "Recent Packages" altında uygulamalar güncelleme tarihine göre geriye doğru listelenmektedir. (Today, Yesterday, Older -> Bugün, Dün, Daha Eski)




Uygulamaları kurarken "Version" ve "Size" bilgilerine dikkat etmemizde fayda var. Kurmak istediğimiz uygulamanın son versiyonunu araştırıp Install ekranında çıkan versiyon bilgisi ile aynı olduğundan emin olmalıyız. Farklı olduğu durumlarda yukarıda anlattığımız gibi "Sources" kısmında "*******" yapmak sorunu çözebilir. "Size" değeri de kuracağımız uygulamanın büyüklüğünü gösterir. Eğer EDGE üzerinden de uygulama yükleme gibi bir alışkanlığımız var ise, 5 MB. büyüklüğündeki bir uygulama ay sonunda faturamıza büyük katkıda bulunacaktır
smile.gif
Bu yüzden eğer yükleyeceğimiz uygulamanın "Size" değeri yüksekse, EDGE yerine Wi-Fi'yı tercih etmeliyiz.


"Uninstall" da uygulamaları kurduktan sonra kaldırabileceğimiz kısımdır. Bu ekranda Installer aracılığı ile kurduğumuz tüm uygulamalar yer alır.




"Uninstall" ekranını yüklediğimiz uygulamaların versiyon bilgisini tespit etmek için de kullanabiliriz. Bu versiyon bilgisi, sorun yaşadığımız uygulama hakkında yardım isterken çok faydalı olmaktadır.

Daha evvel kurduğumuz uygulamaların yeni versiyonları çıktığında bu uygulamalar "Update" ekranında listelenir. Güncelleme işlemi otomatik olarak yapılmaz, bu ekrandan her bir uygulamayı tek tek seçip "Update" düğmesine basmamız gerekir.
 
Son düzenleme:
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst