Ev Yapımı Patates Cipsi

Hestia

Bayan Üye
Malzemeler:

3-4 adet patates
Tuz,sarımsak,baharatlar (burada yok ama tuzot da çok yakışıyor)
Kızartmak için bir çay bardağı sıvıyağ
not:Kızartmak yerine mikrodalgada da pişirebilirsiniz..

Yapılışı:

1-Patateslerinizi ince ince dilimleyin. (ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor.)
Dilimleme aparatınız varsa,onu kullanın.Ben burada bulamadığım için bıçakla dilimledim.
2-Tuz,sarımsak ve dilediğiniz baharatlarla iyice ovun.
3-15 dakika kadar buzlukta bekletin.
4-Buzlukta bekleyen patatesleriniz biraz sulanacaktır,suyunu süzün, kurulayın.
5-Orta boy tencere veya tavada kızdırdığınız yağa,patates dilimlerini atın.
Kapağını kapatıp kızara dek pişirin.Çatalla kontrol edin,sertleştiğinde,üzerine peçete koyduğunuz bir tabağa alın.
Soğuduğunda çıtır çıtır,ev yapımı cipsleriniz hazır.
Dilediğiniz cips sosu ile,tüketin.
Hakikaten çok lezzetli oluyor,tavsiyemdir.

Afiyet olsun..



alıntıdır....
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst