Etli Enginar Dolması

Salvo

Kayıtlı Üye
Etli Enginar Dolması..


476985390_20d312b8d7.jpg


Malzemeler (2 kişilik)

2 adet enginar

150 gram kıyma

4 yemek kaşığı pirinç

1 adet soğan

1 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı yenibahar

zeytinyağı

karabiber

tuz

HazırlanışıSoğan, domates, sarımsak robotta çekilir.
Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır.
Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.

İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur.
Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
Sıcak servis yapılıp elle yenilir.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
vozol 12000
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst