EKŞİLİ PAZI TARİFİ
250 gram kıyma
1 demet pazı
1 bardak bulgur
2 limonun suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı Yıkanmış pazıları, kaynayan suya batırıp çıkarın. Saplarını kesin, yaprakların suyunu sıkın.
Bulgur ve pirinci 1 bardak suyla ıslatıp bekletin. Üzerine kıyma, küçük doğranmış domates, tuzla ovulmuş soğan, karabiber, pul biber, salça ve margarin koyun. Karıştırarak sarma içini hazırlayın.
Pazı yapraklarının, parlak kısımlarını tezgaha gelecek şekilde serin. Her yaprağa sarma içinden koyup iki ucunu içe katlayarak sarın.
Pazı yapraklarını tencerenin içine yerleştirin. Sarmaları üzerine dizin. 2 limon suyunu 1 çay bardağı su ile karıştırıp sarmaların üstüne dökün. 25 dakika pişirip servis yapın.
Bulgur ve pirinci 1 bardak suyla ıslatıp bekletin. Üzerine kıyma, küçük doğranmış domates, tuzla ovulmuş soğan, karabiber, pul biber, salça ve margarin koyun. Karıştırarak sarma içini hazırlayın.
Pazı yapraklarının, parlak kısımlarını tezgaha gelecek şekilde serin. Her yaprağa sarma içinden koyup iki ucunu içe katlayarak sarın.
Pazı yapraklarını tencerenin içine yerleştirin. Sarmaları üzerine dizin. 2 limon suyunu 1 çay bardağı su ile karıştırıp sarmaların üstüne dökün. 25 dakika pişirip servis yapın.