Ekşili Pazı Tarifi

-Ediz1912-

Türkiye'nin üç büyükleri; Mustafa,Kemal,ATATÜRK!
Webmaster
EKŞİLİ PAZI TARİFİ
kafa-malzeme.jpg
250 gram kıyma
kafa-malzeme.jpg
1 demet pazı
kafa-malzeme.jpg
1 bardak bulgur
kafa-malzeme.jpg
2 limonun suyu
kafa-malzeme.jpg
1 yemek kaşığı biber salçası
kafa-malzeme.jpg
2 yemek kaşığı margarin
kafa-malzeme.jpg
2 adet domates
kafa-malzeme.jpg
3 adet kuru soğan
kafa-malzeme.jpg
2 yemek kaşığı pirinç
kafa-malzeme.jpg
1 tatlı kaşığı pul biber
kafa-malzeme.jpg
1 çay kaşığı karabiber
kafa-malzeme.jpg
1 çay kaşığı tuz
yapilisi_comlekp.jpg
Yapılışı Yıkanmış pazıları, kaynayan suya batırıp çıkarın. Saplarını kesin, yaprakların suyunu sıkın.

Bulgur ve pirinci 1 bardak suyla ıslatıp bekletin. Üzerine kıyma, küçük doğranmış domates, tuzla ovulmuş soğan, karabiber, pul biber, salça ve margarin koyun. Karıştırarak sarma içini hazırlayın.

Pazı yapraklarının, parlak kısımlarını tezgaha gelecek şekilde serin. Her yaprağa sarma içinden koyup iki ucunu içe katlayarak sarın.

Pazı yapraklarını tencerenin içine yerleştirin. Sarmaları üzerine dizin. 2 limon suyunu 1 çay bardağı su ile karıştırıp sarmaların üstüne dökün. 25 dakika pişirip servis yapın.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst