Domates Yetiştiriciliği - Kırmızı Domates Seçimi - Domates

Salvo

Kayıtlı Üye
Domates Peru civarında çıkarak muhtelif memleketlerde ve yaklaşık 1900 yıllarında Adana’da yetiştirilmeye başlanmıştır.
Ucuz ve bol vitamin kaynağı olan domates besleyici ve lezzetli özelliğinden dolayı dünyanın birçok ülkesinde en çok üretilen sebzelerdendir. Turfanda olarak yetiştirilebilmesi nedeni ile her mevsimde tüketilebilmektedir. İçinde A
smilev.gif
B1
smilev.gif
B2
smilev.gif
C
smilev.gif
K vitaminleri
smilev.gif
niacin
smilev.gif
protein
smilev.gif
yağ
smilev.gif
karbonhidrat
smilev.gif
potasyum
smilev.gif
kalsiyum ve demir bulunur. Taze olarak yenildiği gibi salça
smilev.gif
domates suyu
smilev.gif
konserve turşu
smilev.gif
reçel
smilev.gif
ketçap
smilev.gif
şeklinde de değerlendirilebilmektedir. Tek yıllık bir bitkidir. 5-6 kg domatesten yaklaşık 1 kg salça elde edilebilir. 250-400 bin adet tohumu 1 kg gelir.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst