Dinde CemaatLeşmeye Gerek Var mı ?

---> Dinde CemaatLeşmeye Gerek Var mı ?

Cemaat İnsanı Temiz oLur .

Başındakiler menfaatci . diye bir mantalitem oLmadı hiçbir zaman ..

Ama oraLarda kaLanLar Çok Masum Durur Gözümde .. Talebeler derlerdi bize .. bende gittim evet kaLdım . 4. katta kalıyorlar hatta gıder konusur gelırım ne zararları dokunur ne beynımı yıkamaya calısırlar nede siyaset yaparlar .. Ama Geneli böyle değil . VatanSeverliktede oyle degılmidir ? Cogu Vatanseverim der içine eder . Çoğu Ben Hristiyanım Der öyLe Görünür neLer yapar neLer .. Kimisi Ben KapaLıyım der aLtından neLer Götürür . Herkes İnsandır . Hatayı Bende yaparım onlarda sizlerde . Ama bizim Sorunumuz bu değil . Din'de cemaatleşmeye gerek varmıdır . Siyasetten farkı oLmuyor yemin Ederim . Yok ben Nurcuyum ben Fethullahcıyım Ben Süleymancıyım . Bunlar yanlış . Neden Yanlış ? Çoğu Bunun Üzerinden Kendi Grubunu oLuşturuyor kendi cümleleri ile tanıtıyor dini .

DiyeLimki NurcuLar . Ben NurcuLarda kaLdım . Bu Grupta Programada gittim okumak ıcın . Günde 6 saat risale-i Nur okunuyorsa 1 saat Kur'an-ı Kerim Okutturuyorlardı . Bunu Okutan Kim ? Orda başımızda kaLan Vakıf Abi Dedikleri Kişi . Ama Başka abiLerde vardı Başımızda ben istediğimi okurdum . Kişiden kişiye değişiyor . Ama bunu bu şekilde onlara aşılayanlarda suç .

DiyeLimki FethuLLahCıLar ..

Evet ben onLardada kaLdım .. Hayatta Huy oLarak En Çok Özendiğim Abilerimn Başında geLen Rahim Abi'de O Cemaatte Ama o Böyle bir kısıtlama yapmadı . Kur'an-ı Kerim okutturur biLmeyenlere Öğrettirirdi .

Unv. Okuyacagım ıcın benıde cemaat'e bağlamak istediler . Cemaat evinde kal dıyenler oldu binada .. Neden ? Orası Temizdir ..

Herkes değil .

Gerek yok böyLe GrupLaşmaLara .

Dinimizin Tek Kitabı Kur'an-ı Kerim . Tek Örnek Alınacak İnsan İse Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa SallAllahu Aleyhi ve Sellemdir .

Cemaatler dine zarar verdiğini düşünen biriyim. Hepsini oluşumu ve anlatımları farklı gibi geliyor bana. Amaçları ise tam bir muamma dini besleyen bir şey olduğunu sanmıyorum açıkçası.
O cemaat daha iyi bu cemaat daha dindar gibi bi algı oluştuğunu dusunsenize ?
Keza üniversitelere yayilmislar için durum daha vahim.

Ben cemaatlere karşıyım. sevmiyorum.

insanları böldüğünü düşünüyorum.

Kur'an da bununla ilgili onlarca ayet vardır.Açıp okuyunuz.İnsanların bölünmemesi, kelam konusunda parçalanmamalarını aksine akıl çalıştırmalarını ve ayetler üzerine derin derin düşünerek okumayı emreder.Aksini iddia etmek Kur'an a karşı gelmek demektir.Açın okuyun.Merak etmeyin abdestsiz okunmaz diye birşey yok, merak etmeyin Arapça öğrenmenize de gerek yok.Alın bir Türkçe meal okuyun.

Tek tanri ama onlarca din mezhep cemaat kurum kurulus

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri