---> 2012-2013 11.sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları (Evrensel İletişim Yayınları)
Çok sevindim, tabi buyur; :hi: :cy(19):
11. Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Cevapları (Evrensel Yay.) Metinlerin Sınıflandırılması konusu -sayfa 22-
22. sayfa
A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükler yazınız.
Coşku ve heyecanı dile getiren metinlerde dil, ŞİİRSEL işleviyle kullanılır.
Yazılış amaçları, gerçeklikle ilişkileri ve kullanılan dilin işlevi bakımından metinler, SANATSAL METİNLER (EDEBİ METİNLER) ve ÖĞRETİCİ METİNLER olmak üzere iki gruba ayrılır.
Hikâye ve romanlar yazılış amaçları, gerçeklikle ilişkileri ve kullanılan dilin işlevi bakımından SANAT METİNLERİ (EDEBİ METİNLER) metinler grubunda yer alır.
TİYATRO metinleri göstermeye bağlı metinler grubunda yer alır.
D
D
Y
Y
C
D
C
11. Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Cevapları (Evrensel Yay.) Metinlerin Sınıflandırılması -sayfa 23-24
1. Ünite Değerlendirme Soruları
Öğretici metinlerde dil GÖNDERGESEL, edebî metinlerde ŞİİRSEL. işleviyle kullanılır.
Olay çevresinde oluşan edebî metinler ANLATMAYA BAĞLI ve GÖSTERMEYE bağlı
metinler şeklinde gruplandırılır.
Şiir ANLATMAYA Tiyatro GÖSTERMEYE Masal ANLATMAYA bağlı bir metin türüdür.
-yok-
İmge olacak sonuncu.
Y
Y
D
Y
D
D
E
B
E
D
E
D
:cy(19):çok tşkler çok işime yaradı
allah razı olsun senden kardeşim senın sayende ıyı gidiyor dersler
bana acil 22-23-24'ün cevaplarını verebilirmisin kardeşim şimdiden teşekkürler ..
Çok sevindim, tabi buyur; :hi: :cy(19):
11. Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Cevapları (Evrensel Yay.) Metinlerin Sınıflandırılması konusu -sayfa 22-
22. sayfa
Coşku ve heyecanı dile getiren metinlerde dil, ŞİİRSEL işleviyle kullanılır.
Yazılış amaçları, gerçeklikle ilişkileri ve kullanılan dilin işlevi bakımından metinler, SANATSAL METİNLER (EDEBİ METİNLER) ve ÖĞRETİCİ METİNLER olmak üzere iki gruba ayrılır.
Hikâye ve romanlar yazılış amaçları, gerçeklikle ilişkileri ve kullanılan dilin işlevi bakımından SANAT METİNLERİ (EDEBİ METİNLER) metinler grubunda yer alır.
TİYATRO metinleri göstermeye bağlı metinler grubunda yer alır.
D
D
Y
Y
C
D
C
11. Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Cevapları (Evrensel Yay.) Metinlerin Sınıflandırılması -sayfa 23-24
1. Ünite Değerlendirme Soruları
Öğretici metinlerde dil GÖNDERGESEL, edebî metinlerde ŞİİRSEL. işleviyle kullanılır.
Olay çevresinde oluşan edebî metinler ANLATMAYA BAĞLI ve GÖSTERMEYE bağlı
metinler şeklinde gruplandırılır.
Şiir ANLATMAYA Tiyatro GÖSTERMEYE Masal ANLATMAYA bağlı bir metin türüdür.
-yok-
İmge olacak sonuncu.
Y
Y
D
Y
D
D
E
B
E
D