Malzemesi:
500 gr. üzüm bastığı
2 su bardağı un
1 yumurta ya da bir kaşık kabartma tozu
2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın.
Yapılışı:
Un, yumurta, kabartma tozu karıştınlarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.
500 gr. üzüm bastığı
2 su bardağı un
1 yumurta ya da bir kaşık kabartma tozu
2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın.
Yapılışı:
Un, yumurta, kabartma tozu karıştınlarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.