"" Zorunlu askerlik kalkmalı ""

Gökbörü

Kayıtlı Üye
son günlerde basında yer alan "" Zorunlu askerlik kalkmalı "" görüşü hakkında ne düşünüorsunuz ???

sizce bır turk evladı olarak zorunlu askerlik kalkmalı mı ???​

---> "" Zorunlu askerlik kalkmalı ""

Hökümetimiz sağ olsun "Vicdani ret" diye bir nane çıkardı ...

Yani zorunlu askerliği ret etme anlamına geliyor bu kavram.

Sen,ben,o - biz,siz,onlar "Vicdani Ret" diyeceksek, Askere kim gidecek İrlanda'lılar mı ?

Bende zorunlu askerliğin kalkmasına taraftarım. Ama sadece ufak bir sorun var. Acaba hükümet amarikalıları mı, fransızları mı,yoksa arapları mı? bizim yerimize askerlik yapmaya ikna edecek. Evet asıl problem bu. Bizim yerimize askerlik yapacak milleti hangi kriterlere göre seçeceğiz.Ben fransızların bizim yerimize askerlik yapmaları taraftarıyım. Siz kimi istersiniz bilemem?.Saygılar:3cy0v:

Son düzenleme:

uzman erbaslardan bir ordu olusturulabilir,yani paralai askerlik isteyen bu isi yapar karsiliginida alir
zaten boyle calisma var 3000 tl uzerinde maas sonucta asker yine bizim cocuklarimiz

Kalkmalı.
Askerlik profesyonellere bırakılmalı ; maaşlı olmalı yani.
20 yaşında adamlar patates çuvalı gibi eğitimli adamların önüne çatışsın diye konulmaz hem ; belki.
Şahsen askere gidip de arkamda yüreği ağzında yaşayan bir topluluk bırakmak istemiyorum.
Elime silah alıp,çatışmalara girip,birilerini öldürmek istemiyorum.
Kan akıtanlardan biri olmak istemiyorum.

Kalkmamalı, Kim zorunlu olmadıktan sonra parasıyla vatanı korur? daha dogrusu vatanını korumak için para almak kimin vicdanına sığar. Erkekliğin temel 2 si birisi sünnet birisi askerlik erkek kısmı askerde büyüyor aklı başına geliyor.
Helede ülkemiz bu kadar şehit verirken asla kalkmamalı.​

Bu işi en çok isteyen TSK çalışanları çünkü onlarda bezmiş durumlardalar her dönem asker yetiştirmek ayrı onların psikolojik sosyal sorunları ayrı birde üstüne bir çok sorumluluğunuda üstüne veriyorlar kesinlikle kalkmalı ve profesyonlce olmalı herşey.

Peygamber ocağı diye boşa dememişler. Her Türk evladı gitmeli bence

Kanaatimce askerlik yapılması gereken bir vatani görev. Ama 15 ay olması gereksiz. 15 ay boyunca onca insanın kıyafeti, maaşı, yemeği falan milyonlarca dolar heba edilmesi demek. Sanki çok zengin bir ülkeyiz. 3-5 ay gibi bir süreye indirilmesi taraftarıyım.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri