“Zor olanı başarmak istiyoruz”

Until The Grave

fσяυм ρяє&#
Prenses
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın İdari Menajeri Didem Akın, Kadınlar Euroleague 2011-2012 kuralarının ardından yaptığı değerlendirmede, Euroleague’de ciddi rakiplerin yer aldığını ancak takımlarına güvenlerinin tam olduğunu söyledi. İlk hedeflerinin Euroleague’de ’Final Eight’e’ kalmak olduğunu söyleyen Didem Akın, asıl amaclarının ise zor olanı başarıp, kupayı Türkiye’ye getirmek olduğunu ifade etti.

Didem Akın Almanya’nın Münih şehrinde çekilen Kadınlar Euroleague 2011-2012 sezonu kuralarının ardından Resmi İnternet Sitemize açıklamalarda bulundu.

"Güçlü rakipler var"

Rakipleri değerlendiren Didem Akın, "İspanya’dan C.B. Perfumerias ekibi tecrübeli bir takım. Çok güçlü ve tecrübeli bir rakip. Keza Rusya ekibi Nadezhda da aynı şekilde.İtalya’dan B-F Schio ise bu yıl iyi transferler yaptılar. Ve iyi bir takım kurdular. Macaristan ekibi Sopron ise Angel’in eski takımı. Güçlü bir rakip. Fransa’dan GB Tarbes de, yeni ve iyi bir ekip "değerlendirmesinde bulundu.

"B Grubu’nda yer almak avantajlı"

7 takımın yer aldığı grupta olmalarının kendileri için bir avantaj olabileceğini belirten Didem Akın, "Kadınlar Euroleague’de 23 takım 3 grupta mücadele edecek. İkisi 8’er ve biri 7 takımlı olan üç grupta; biz 7 takımın yer aldığı B Grubu’ndayız. Bunun bizim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. 8 takımın yer aldığı gruplardaki takımlar 14 maç yaparken, biz 12 maç yapacağız. Her takım bir kez evinde ve bir kez de deplasmanda karşılaşarak grup maçlarını tamamlayacak. Biz ilk haftayı bay geçeceğiz. Bunu bizim bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Takım bu sürede daha fazla bir arada bulunacak ve daha hazır hale gelecek" diye konuştu.

"Hedef her zamanki gibi şampiyonluk"

Hedeflerini, her sene olduğu gibi bu yıl da şampiyon olarak belirlediklerini söyleyen Didem Akın, bu yıl ligin yanı sıra, Avrupa’da da şampiyon olmak istediklerini belirtti ve yönde çalıştıklarını söyledi.

"Oyuncularımla gurur duyuyorum"

Oyuncularının performanslarını değerlendiren Didem Akın, "Özelliklede Türk oyuncularıma çok güveniyorum. Nevriye Yılmaz, Birsel Vardarlı ve Esmeral Tunçluer çok önemli oyuncular. Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı sizinde bildiğiniz gibi A Milli takımda müthiş performas sergilediler. Onlarla ne kadar gurur duysam azdır. Öte yandan Kristein Nevlin de A Milli forma altında müthiş bir performans sergiledi ve ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Öte yandan yeni transferlerimiz; Elina Babkina ile Zane Tamane’de kendi takımlarında başarılı performans sergilediler. Penny Taylor’a gelirsek, onun başarılarını zaten herkes biliyor. Keza Matovic de öyle. Yeni koçumuz George Dikeoulakos’unda kariyeri herşeyi anlatıyor. Fenerbahçe’de başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Takımımıza çok çok güveniyorum"

Takımına duyduğu güveni bir kez daha ifade eden Didem Akın, "Euroleagu’de mücadele eden takımlar ciddi anlamda yatırımlar yapıyorlar ve güçlü kadrolara sahipler. Ama ben takımıma güveniyorum. İyi oyunculardan kurulu güçlü bir ekibiz. Euroleague’de ilk hedeflimiz ’Final Eight’e’ kalmak. Asıl amacımız ise zor olanı başarıp, kupayı ülkemize getirmek.Bunu başarabilecek bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri