Malzemesi:
1 kg taze börülce
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
ki bardak su.
Hazırlanışı:
Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir.10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.
1 kg taze börülce
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
ki bardak su.
Hazırlanışı:
Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir.10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.