ugurcangursoy
Kayıtlı Üye
½ kilo bakla
1-2 adet kuru soğan veya taze soğan
Yarım demet dereotu, zeytinyağı, tuz
Baklaları içinde bekletmek için:1-2 yemek kaşığı Un, yarım limon suyu , su
Hazırlanışı
Baklaları bol suda yıkadıktan sonra uçlarını kesip ikiye veya üçe bölün. Derince bir kapta limonlu, unlu su hazırlayın. Doğradığınız baklaları bu suyun içinde kararmaması için bekletin. Tencereye zeytinyağı koyun, doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar hafif pembeleşince baklaları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırın, baklalar hafif renk değiştirip sarardığında suyunu(ılık) koyun.(ben suyu kıvamlı olsun diye birazda unlu sudan koyuyorum) tuzunu da koyduktan sonra baklalar yumuşayana dek pişirin. Yemeği ocaktan almadan önce içine dereotu ilave edin. Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
1-2 adet kuru soğan veya taze soğan
Yarım demet dereotu, zeytinyağı, tuz
Baklaları içinde bekletmek için:1-2 yemek kaşığı Un, yarım limon suyu , su
Hazırlanışı
Baklaları bol suda yıkadıktan sonra uçlarını kesip ikiye veya üçe bölün. Derince bir kapta limonlu, unlu su hazırlayın. Doğradığınız baklaları bu suyun içinde kararmaması için bekletin. Tencereye zeytinyağı koyun, doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar hafif pembeleşince baklaları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırın, baklalar hafif renk değiştirip sarardığında suyunu(ılık) koyun.(ben suyu kıvamlı olsun diye birazda unlu sudan koyuyorum) tuzunu da koyduktan sonra baklalar yumuşayana dek pişirin. Yemeği ocaktan almadan önce içine dereotu ilave edin. Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.