ashli
Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuru soğan (1 adet)
Taze soğan (2 adet)
Sultani bezelye (yarım kilogram)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Toz şeker (1 yemek kaşığı)
Sızma zeytinyağı (6 yemek kaşığı)
Su (1 bardak)
Yıkadığınız yarım kilogram sultani bezelyeyi bir 1 tencereye dizerek koyun. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip ince ince dilimleyerek küçük küçük doğrayın ve bezelyelerin üzerine ilave edin.
2 adet taze soğanı uzunlamasın çizerek küçük küçük doğrayın ve diğer soğanların üzerine ekleyin. Soğanların üzerine 1 kahve kaşığı tuz serpip 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu gezdirerek dökün. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tencereyi ocağa alarak kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
30 dakika sonra pişen zeytinyağlı bezelyeyi ocak-Otan alarak servise hazır hale getirin.
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuru soğan (1 adet)
Taze soğan (2 adet)
Sultani bezelye (yarım kilogram)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Toz şeker (1 yemek kaşığı)
Sızma zeytinyağı (6 yemek kaşığı)
Su (1 bardak)
Yıkadığınız yarım kilogram sultani bezelyeyi bir 1 tencereye dizerek koyun. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip ince ince dilimleyerek küçük küçük doğrayın ve bezelyelerin üzerine ilave edin.
2 adet taze soğanı uzunlamasın çizerek küçük küçük doğrayın ve diğer soğanların üzerine ekleyin. Soğanların üzerine 1 kahve kaşığı tuz serpip 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu gezdirerek dökün. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tencereyi ocağa alarak kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
30 dakika sonra pişen zeytinyağlı bezelyeyi ocak-Otan alarak servise hazır hale getirin.