Zeytinyağlı Semizotu

İnci

1907
Prenses
Malzemeler
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)
2 adet kuru soğan
2 çay kaşığı pirinç
3 diş sarımsak
2 adet pancar
4 çay kaşığı şeker
Tuz

Yapılışı
Semizotunu ayıklayıp, yıkayın.
2 adet pancarı, tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyuna 2 çay kaşığı şeker atın.
Haşlanmış pancarların kabalarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsakları kıyın ve 1/4 su bardağı zeytinyağında, pembeleşinceye kadar kavurun. Semizotu ve pirinci soğanlara ilave ederek, kısık ateşte, 15-20 dk pişirin. Semizotlarının biraz diri kalmasına dikkat edin.
Yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dk önce küp kesilmiş pancarları da ilave edin. Tuz ve 2 çay kaşığı şekerle lezzetlendirin. Yemeğinizin altını söndürün ve geri kalan 1/4 su bardağı zeytinyağını yemeğin üzerinde gezdirin.
Soğuk olarak, arzunuza göre, sarımsaklı veya sade yoğurtla servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst