endLesS
Webmaster
Zeytinyağlı Pratik Enginar
=Malzemeler=
4 adet enginar (Ayıklanmış)
1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş)
2 adet patates (Soyulmuş)
2 adet havuç (Soyulmuş)
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Tuz
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
=Hazırlanışı =
• Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp
talaşlı yerlerini aldıktan sonra suyun içine atın.
• Soğanları
parmak gibi doğradığınız patatesleri ve havuçları da enginarların bulunduğu su kabına ilave edin.
• Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun.
• Yağı
unu
sarımsağı
tuzu
şekeri
defne yaprağını
limon suyunu ve sebzeleri kapatacak kadar suyu ekleyip
porselen tabakla bastıracak şekilde kapatın.
• Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp
kısık ateşte 30 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra açın. Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin.
=Malzemeler=
4 adet enginar (Ayıklanmış)
1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş)
2 adet patates (Soyulmuş)
2 adet havuç (Soyulmuş)
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Tuz
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
=Hazırlanışı =
• Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp
• Soğanları
• Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun.
• Yağı
• Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp
• Soğuduktan sonra açın. Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin.