Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Hestia

Bayan Üye
Malzemeler
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
kızartmak için sıvıyağ
5-6 diş sarımsak, doğranmış
2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
5-6 adet sivribiber
4 adet patlıcan



Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi
  1. İlk öncelikle patlıcanları yıkayın ve alacalı soyup üç parçaya kesin. İçlerini oyun. Bir yandan ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.​
  2. Patlıcanın içinden çıkanları kızartın ve yağını çektirin. Yağları süzülürken iç malzemesiyi hazırlamaya başlayın. Doğranmış soğanları, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında biraz kavurun. Domatesleri ilave edin. Domateslerin suyunu çektirine kadar kapağı açık şekilde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ilave edin ve altını kapatın.​
  3. Harcı soğuttuktan hemen sonra patlıcanların içlerine doldurun. Tepsiye patlıcan içlerini ve patlıcanları dizin bir çay bardağı kaynamış olan suyu iç harcını hazırlamış olduğunuz tavaya koyup patlıcanların üzerine dökün.​
  4. 200 derecede ısınmışi fırında pişirin.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst