MALZEMELER: (4 kişilik)
500 gram bamya
1 orta boy soğan
3 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 salkım koruk
1/2 limon suyu (koruk kullanmayacaksanız 1 limon suyu)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Biraz tane karabiber (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
1 orta boy soğan
3 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 salkım koruk
1/2 limon suyu (koruk kullanmayacaksanız 1 limon suyu)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Biraz tane karabiber (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
- Bamyaları yıkayın, kurulayın ve bıçakla tepe kısımlarını döndürerek 'koni şeklinde' keserek ayıklayın (tepedeki deliklere değmeden kesmeye dikkat edin ki bamyanın salyası akmasın).
- Tencerede zeytinyağını kızdırın, yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek soğanın rengi değişmeden, şeffaflaşana kadar kavurun.
- Kabuklarını soyduğunuz domatesleri minik küpler halinde doğrayın ve kavrulan soğana ekleyin.
- Ayıklanmış, limonda bekletilmiş bamyaları tencereye ilave edin. 1 salkım koruğunu, sarımsağını, tuzunu ve tane karabiberi de koyduktan sonra, 1 su bardağı kadar ılık su ilavesi ile pişmeye bırakın.
- Kaynayıncaya kadar orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte bamyalar erimeden pişirin. Karıştırmak gerekirse, tencereyi sallayarak karıştırın ki bamyalar ezilmesin.
- Oda sıcaklığında servis yapın.
Afiyet olsun.