Zeytinyağlı Karnıbahar

$owaLyé

Kayıtlı Üye
MALZEMELER
1 adet orta boy karnıbahar,
2 adet havuç,
2 adet soğan,
6 diş sarımsak,
½ limon suyu,
2 yemek kaşığı pirinç,
½ demet dereotu,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 çay bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın. Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin. Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst