Zeytinyağlı Ispanak Kökü

ashli

Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ

Malzemeler:
1 kg ıspanak kökü (sapı)
2 adet orta boy havuç
1 adet iri kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su

Yapımı:
1 çay bardağı zeytinyağı tencereye konur. Isınınca ince kıyılmış soğan eklenir, şeffalaşana kadar kavrulur. hemen ardından kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış havuç atılır. Havuç yarım pişince ıspanak kökleri ilave edilir. 5 dakika kavurduktan sonra şeker, tuz ve su katılır. Kapaklı olarak 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır, 10 dakika sonra kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. Ilık ya da soğuk olarak sofraya getirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst