Salvo
Kayıtlı Üye
Malzemeler:
Hazırlanışı:
-
[*]10 enginar
[*]2 kuru soğan
[*]500 gr. bezelye(haşlanmış)
[*]3 havuç
[*]1 demet dereotu
[*]1 limon suyu
[*]1 çay bardağı zeytinyağ
[*]1 tatlı kaşığı tozşeker
[*]Tuz
[*]2 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Enginarlar soyun. Kararmaması için tuz ve limonla ovun. Limonlu suya koyun.
- Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun. (İsterseniz doğramadan arpacık soğan da koyabilirsiniz daha da lezzetli oluyor.)
- Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.
- Tuzunu ve şekeri serpin.
- 1 çay bardağı zeytinyağını dökün.
- 2 su bardağı suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun. Üzerilerini dere otuyla süsleyebilirsiniz. (Bizim dere otumuz o an için bulunmadığından süsleyemedik)