Zeytinyağlı Enginar

Salvo

Kayıtlı Üye
Malzemeler:

  • [*]10 enginar
    [*]2 kuru soğan
    [*]500 gr. bezelye(haşlanmış)
    [*]3 havuç
    [*]1 demet dereotu
    [*]1 limon suyu
    [*]1 çay bardağı zeytinyağ
    [*]1 tatlı kaşığı tozşeker
    [*]Tuz
    [*]2 su bardağı su
item


Hazırlanışı:
  1. Enginarlar soyun. Kararmaması için tuz ve limonla ovun. Limonlu suya koyun.
  2. Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun. (İsterseniz doğramadan arpacık soğan da koyabilirsiniz daha da lezzetli oluyor.)
  3. Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.
  4. Tuzunu ve şekeri serpin.
  5. 1 çay bardağı zeytinyağını dökün.
  6. 2 su bardağı suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun. Üzerilerini dere otuyla süsleyebilirsiniz. (Bizim dere otumuz o an için bulunmadığından süsleyemedik)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst