Zeytinyağlı Enginar Tavası

ashli

Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TAVASI

8 enginar
1 bardak zeytinyağı
3 yumurta
1/2 limon
biraz tuz
un

Enginarlar ayıklandıktan sonra kuşbaşı, doğranır ve içine limon ve biraz un ilâve edilmiş suya atılır. Öte yandan, yumurtalar çukurca bir tabağa kırılıp, çatalla birkaç kez çarpılarak karıştırılır. Sudan çıkarılıp temiz bir peçeteyle kurulanmış enginarlar önce una, sonra yumurtaya batırılır. Sonra da kızgın yağda iki yanları pembeleşene kadar kızartılıp, kevgirle yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır. Soğuduktan sonra, ya da ılık olarak servis yapılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst