Malzemeler
1 büyük kavanoz enginar kalbi
200 gr. brokoli
2 ad. havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
½ su bardağı su
Bir tutam tuz, şeker
Hazırlanışı
Soğanlar piyazlık doğranır, sarımsak ince ince kıyılır ve zeytinyağı ilave edilerek hafif sotelenir (yaklaşık 3 dk. kadar). Kuşbaşı doğranan havuçlar da ilave edilip birkaç dakika daha soteleni ve üzerine yarım su bardağı su ilave edilerek 3-5 dk. kadar kısık ateşte pişirilir. Suyu bir süzgeç yardımıyla süzülen ve hafifçe sudan geçirilen enginar kalpleri süzülerek havuç ve soğanlara ilave edilir. 1 yemek kaşığı şeker ve bir tutam tuz ilave edilip kısık ateşte 10-12 dk. pişirilir. Kendi halinde soğumaya bırakılır. Servis etmeden önce 2-3 saat beklemesi daha uygun olur.