ashli
Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI EKŞİLİ PATLICAN
MALZEMESİ
6 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
1 bardak zeytinyağı
1 limon
1 baş sarımsak
tuzYAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp küçükleri ikiye, büyükleri üçe bölünüz. Alacalı şekilde soyun ve yarıyı biraz geçinceye kadar üçe ayırınız. İmambayıldı içini hazırlayınız. Patlıcanları bir kaba yerleştiriniz. Üzerlerine içleri yayınız. Üzerine yağı, su, limon ve şekeri koyup orta hararetli ateşte pişiriniz. Tabaklara alıp servis yapınız.
MALZEMESİ
6 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
1 bardak zeytinyağı
1 limon
1 baş sarımsak
tuzYAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp küçükleri ikiye, büyükleri üçe bölünüz. Alacalı şekilde soyun ve yarıyı biraz geçinceye kadar üçe ayırınız. İmambayıldı içini hazırlayınız. Patlıcanları bir kaba yerleştiriniz. Üzerlerine içleri yayınız. Üzerine yağı, su, limon ve şekeri koyup orta hararetli ateşte pişiriniz. Tabaklara alıp servis yapınız.