Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce

İnci

1907
Prenses
Malzemeler :
Kuru börülcesi 2 Su Bardağı
Komili Sızma zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı
Sarımsak 5 Diş
Limonsuyu 1/2
Dereotu 1/2 Demet
Su 1 Su Bardağı
Tuz- çekilmiş karabiber

YAPILIŞI:
1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Taze soğanları ince ince kıyın.sarımsakları halka halka doğrayın.dereotunu kıyın.
2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını ve kıyılmış sarımsakları koyup kavurun. İçine haşlanmış börülceleri ilave edin .
3- Daha sonra içne suyu ilave edin. Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin.
4- Üzerine kıyılmış dereotu serpip, limon dilimleri ile süsledikten sonra soğutup, servis edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst