Zeytinyağlı Bulgurlu Semizotu

İnci

1907
Prenses
Malzemeler :
Semizotu 2 Adet
Komili Sızma zeytinyağı ½ Su Bardağı
Orta boy soğan 2 Adet
Sarımsak 3 Diş
Pilavlık bulgur 1 Kahve Fincanı
Toz şeker 1 Tatlı Kaşığı
Limonsuyu ½ Adet
Su (sıcak) ½ Bardak
Tuz
Süslemek İçin :
Domates veya kiraz domates

YAPILIŞI:
1- Semizotunu ayıklayın, yıkayın, süzün.
2- Tencereye Komili Sızma zeytinyağını koyun, ısıtın ve küçük doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları içine atarak, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
3- Semizotlarını ilave edin; toz şekeri , limon suyunu ve tuzunu katın; tencereyi silkeleyerek karışmalarını sağlayın. Yıkanmış bulguru ve suyuda ekleyip pişirin.
4- Soğuyana kadar tencerede bekletip, servis tabağına alın.domates dilimleri veya kiraz domatesile süsüleyip, servis edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst