Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Lilith

Daughter of the Void
Admin
Malzemeler:

500 gr brüksel lahanası
2 adet orta boy soğanı
2 adet orta boy havuç
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 adet kesme şeker
Su
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

1- Brüksel lahanaları ve kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayıklayın. Bol su ile yıkayıp isteğe göre boyuna 2 parçaya bölün.
2- Soğanları ayıklayıp ince ince yemeklik doğrayın. Havuçları soyacak yardımıyla soyup doğrayın.
3- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin. Hafifçe pembeleşince doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
4- Ayıkladığınız brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahanaların boyunu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
5- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan lahanalara limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.
 
---> Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

hocam vallahi karnimin aciktigini hatirladim birden :D
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst