Zeytinyağlı Börülce Pilaki

İnci

1907
Prenses
Malzemeler :
Kuru börülce 2 Su Bardağı
Komili sızma zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Patates 1 Adet
Havuç 1 Adet
Çarliston biber 1 Adet
Soğan 2 Adet
Sarımsak 4-5 Diş
Salça 1 Çorba Kaşığı
Toz şeker 1 Çorba Kaşığı
Dereotu 1/2 Demet
Limonsuyu ½
Tuz- çekilmiş karabiber

YAPILIŞI:
1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Soğanı rendeleyin veya makinadan geçirin. Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra Halka halka doğrayın.Patatesin kabuklarını soyup, küçük halkalar halinde doğrayın.
2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, doğranmış havucu,kıyılmış sarımsakları ve soğanı koyup kavurun.Yarım su bardağı su ile sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez daha karıştırın, 2 bardak su koyun.Kaynamaya bırakın.
3- Haşlanan ve süzülen börülceleri ve doğranmış patatesleri ilave edin.Çarliston biberi bütün olarak atıp karıştırın.Suyu az gelirse su ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi ve toz şekerini atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin.
4- Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarıp servis edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst