Zeytinyağlı Balkabağı Bastı

ashli

Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI BALKABAĞI BASTI

Malzemesi:
200 gr balkabağı
1 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı beyaz toz biber
1/2 demet dereotu
Yeterince su

Hazırlanışı:
Kabaklar parmak kalınlığında kesilir. Tencerede yağ kızdırılır, soğanlar renk alıncaya kadar kavrulur ve üzerine kabaklar ilave edilir. Beraber üç dört dakika daha kavrulur. Limon suyu, tuz ve biber eklenip, suyu dökülür. Bir taşım kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçler süzdürülüp yemeğin içine katılır. Hepsi birlikte yirmi dakika pişirilir. Pişmeye yakın dereotu serpiştirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst