ashli
Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI BALKABAĞI BASTI
Malzemesi:
200 gr balkabağı
1 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı beyaz toz biber
1/2 demet dereotu
Yeterince su
Hazırlanışı:
Kabaklar parmak kalınlığında kesilir. Tencerede yağ kızdırılır, soğanlar renk alıncaya kadar kavrulur ve üzerine kabaklar ilave edilir. Beraber üç dört dakika daha kavrulur. Limon suyu, tuz ve biber eklenip, suyu dökülür. Bir taşım kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçler süzdürülüp yemeğin içine katılır. Hepsi birlikte yirmi dakika pişirilir. Pişmeye yakın dereotu serpiştirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.
Malzemesi:
200 gr balkabağı
1 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı beyaz toz biber
1/2 demet dereotu
Yeterince su
Hazırlanışı:
Kabaklar parmak kalınlığında kesilir. Tencerede yağ kızdırılır, soğanlar renk alıncaya kadar kavrulur ve üzerine kabaklar ilave edilir. Beraber üç dört dakika daha kavrulur. Limon suyu, tuz ve biber eklenip, suyu dökülür. Bir taşım kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçler süzdürülüp yemeğin içine katılır. Hepsi birlikte yirmi dakika pişirilir. Pişmeye yakın dereotu serpiştirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.