Zeytinyağlı Bakla Dizmesi

ashli

Bayan Üye
ZEYTİNYAĞLI BAKLA DİZMESİ

1 Kg. taze bakla
2 Orta boy soğan
3 Orta boy domates
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ dereotu
1 Çay kaşığı şeker
2 Diş Sarmısak

Baklayı yıkayıp, kılçıklarını bıçakla çıkartınız. Tencerenin ortasına küçük bütün bir domates koyup etrafına daire şeklinde iki sıra baklaları diziniz. Diğerlerini üzerine yerleştiriniz. Yağ, sarmısak, tuz, şeker koyarak halka şeklinde kestiğiniz domates ve soğanı diziniz.
Kıyılmış dereotunu ve 2 su bardağı kaynar su döküp kararmaması için üstüne yağlı kağıt kapatınız. Önce orta hararetli ısıda sonra ısısını azaltarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğuyunca kağıdını alıp suyunu süzünüz. Yuvarlak servis tabağına ters çevirip suyunu üzerine gezdiriniz.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst