Zeytin Soslu Fener Balığı
(4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet fener balığı
150 gram biberli yeºil zeytin
4 diº sarımsak
1 demet maydanoz
½ su bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı su
Tuz
Kırmızı biber
Yapılışı:
Maydanozu ince kıyın. Sarmısağı doğrayın. Zeytinleri halkalar halinde kesin. Yağı tavada kızdırıp önce sarmısağı, sonra maydanoz ve kırmızı biberi tavada çevirin. Balıkları ekleyip kızgın yağda kavurun. Balıklar kavrulunca zeytinleri ekleyin. 1 ila 2 dakika sonra tuz ekin. Limon suyu ile suyu karıştırıp tavaya dökün. 2 dakika sonra ateşten alın.
Sıcak servis yapın.
(4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet fener balığı
150 gram biberli yeºil zeytin
4 diº sarımsak
1 demet maydanoz
½ su bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı su
Tuz
Kırmızı biber
Yapılışı:
Maydanozu ince kıyın. Sarmısağı doğrayın. Zeytinleri halkalar halinde kesin. Yağı tavada kızdırıp önce sarmısağı, sonra maydanoz ve kırmızı biberi tavada çevirin. Balıkları ekleyip kızgın yağda kavurun. Balıklar kavrulunca zeytinleri ekleyin. 1 ila 2 dakika sonra tuz ekin. Limon suyu ile suyu karıştırıp tavaya dökün. 2 dakika sonra ateşten alın.
Sıcak servis yapın.