Malzemeler:
*
2 bucuk su bardağı un
*
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*
2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*
yarim cay kaşığı tarçın
*
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*
125 gr. (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)
*
1+1/4 bardak ince toz şeker
*
1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*
1 yumurta
*
4 yemek kaşığı pekmez
*
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Unu, karbonatı ve baharatları bir kaba birlikte eleyin.
- Başka genişçe bir kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın karışana kadar.
- Pekmez ve limon suyunu ekleyin karıştırın.
- Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
- Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın. Bunları bir kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda ancak sertleşmiş olana kadar pişirin. (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastırınca çok yumuşak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayın, soğuyunca o sertleşecektir...çok fazla tutarsanız çok sert olurlar)
- Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun...
*
2 bucuk su bardağı un
*
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*
2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*
yarim cay kaşığı tarçın
*
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*
125 gr. (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)
*
1+1/4 bardak ince toz şeker
*
1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*
1 yumurta
*
4 yemek kaşığı pekmez
*
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Unu, karbonatı ve baharatları bir kaba birlikte eleyin.
- Başka genişçe bir kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın karışana kadar.
- Pekmez ve limon suyunu ekleyin karıştırın.
- Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
- Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın. Bunları bir kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda ancak sertleşmiş olana kadar pişirin. (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastırınca çok yumuşak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayın, soğuyunca o sertleşecektir...çok fazla tutarsanız çok sert olurlar)
- Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun...