MALZEMELER
HAMUR IÇIN:
10 Kahve Fincani Un
40 gr Yas Maya
2 Çay Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Tozseker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kremasi
(Hazir ürün, küçük kutu)
IÇ MALZEME
750 gr Eksi Elma
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Su Bardagi Hindistancevizi
2 Kahve Fincani Kiyilmis Samfistigi
40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabi Yaglamak Için Yag
50 gr Seftali Jölesi
Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Unu bir kaseye alip ortasini çukurlastirin. Mayayi ufalayip
yarim çay bardagi süt ve 1 çorba kasigi sekerle çukura
koyun, bir miktar unla karistirin. Üzerini kapatip 30 dakika
sicak ortamda bekletin. Bekleme süresinin sonunda,
kalan hamur malzemelerini de ilave edip yogurun.Üzerini
örterek 30 dakika dinlendirin. Firini 175 dereceye ayarlayip
önceden isitin. Zencefili bir bardak suyla kaynatip suyunu
saklayin. Sonra küçük küpler halinde dograyin. Elmalari
soyup rendenin iri tarafi ile rendeleyin. Kararmamasi için
üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmis
elmalari hindistancevizi ve kiyilmis findikla karistirin. Zencefilin
içinde pistigi sudan 2 çorba kasigi kadar alip zencefille birlikte
elmali karisima ilave edin.Hamuru bir kez daha yogurup unlan-
mis düz bir zeminde yarim cm kalinliginda, dikdörtgen seklinde
açin. Üzerine iç malzemeyi yayin ve uzun kenarindan rulo
seklinde sarin. Ruloyu 10 dilim çikacak sekilde kesin.
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalibini yaglayin. Rulolari kesim yerleri
üste gelecek sekilde kaliba yerlestirin. Önceden isitilmis firinda
40 dakika kadar pisirin.Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre
hazirlayip flrindan çikan pastanin üzerine sürün. Sogumasini
bekleyip, kaliptan çikarin. Servis yapmadan önce üzerine pudra-
sekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda
dilerseniz zencefil yerine toz tarçin veya çubuk tarçin da
kullanabilirsiniz.
HAMUR IÇIN:
10 Kahve Fincani Un
40 gr Yas Maya
2 Çay Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Tozseker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kremasi
(Hazir ürün, küçük kutu)
IÇ MALZEME
750 gr Eksi Elma
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Su Bardagi Hindistancevizi
2 Kahve Fincani Kiyilmis Samfistigi
40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabi Yaglamak Için Yag
50 gr Seftali Jölesi
Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Unu bir kaseye alip ortasini çukurlastirin. Mayayi ufalayip
yarim çay bardagi süt ve 1 çorba kasigi sekerle çukura
koyun, bir miktar unla karistirin. Üzerini kapatip 30 dakika
sicak ortamda bekletin. Bekleme süresinin sonunda,
kalan hamur malzemelerini de ilave edip yogurun.Üzerini
örterek 30 dakika dinlendirin. Firini 175 dereceye ayarlayip
önceden isitin. Zencefili bir bardak suyla kaynatip suyunu
saklayin. Sonra küçük küpler halinde dograyin. Elmalari
soyup rendenin iri tarafi ile rendeleyin. Kararmamasi için
üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmis
elmalari hindistancevizi ve kiyilmis findikla karistirin. Zencefilin
içinde pistigi sudan 2 çorba kasigi kadar alip zencefille birlikte
elmali karisima ilave edin.Hamuru bir kez daha yogurup unlan-
mis düz bir zeminde yarim cm kalinliginda, dikdörtgen seklinde
açin. Üzerine iç malzemeyi yayin ve uzun kenarindan rulo
seklinde sarin. Ruloyu 10 dilim çikacak sekilde kesin.
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalibini yaglayin. Rulolari kesim yerleri
üste gelecek sekilde kaliba yerlestirin. Önceden isitilmis firinda
40 dakika kadar pisirin.Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre
hazirlayip flrindan çikan pastanin üzerine sürün. Sogumasini
bekleyip, kaliptan çikarin. Servis yapmadan önce üzerine pudra-
sekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda
dilerseniz zencefil yerine toz tarçin veya çubuk tarçin da
kullanabilirsiniz.