Zencefilli çörek (ingiliz)

İnci

1907
Prenses
100 gr margarin
150 gr pekmez
50 gr şurup
125 gr
süt
2
yumurta, hafif çırpılmış
200 gr un
50 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı zencefil

Kenarı 18-20 cm. olan kare bir kalıbı yağlayın. Dip ve kenarlarına yağlı kağıt döşeyin. Margarin, pekmez ve şurubu bir kaba
koyun ve zaman zaman karıştırarak yağ eriyene dek ateş üzerinde tuttuktan sonra ateşten indirip, sütü ekleyin. 5 dakika soğuması için bekledikten sonra, çırpılmış yumurtaları ekleyin.
Kuru gereçleri bir kaba eleyip, daha önce hazırladığınız pekmez karışımını da karıştırın. Kalıba boşaltıp, 1+1/4-1+1/2 saat hafif kızgınlıktaki fırında pişirin. Kalıptan çıkarıp, soğumaya bırakın. Zencefilli çöreğiniz iyice soğuduğunda, hava geçirmeyen teneke bir kutuda 2-3 gün saklayıp, sonra yiyiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst