Yüzde 87 Engelli Raporu Var, 6 Aydır Evde Bakım Ücreti Alamıyor

'hayaL

Bayan Üye
Adana'da geçirdiği kalp krizi sonrası beynine oksijen gitmediği için kısmi felç geçirip, konuşma yetisini kaybeden Mehmet Sarı, yüzde 87 engelli raporu olmasına rağmen 6 aydır evde bakım ücreti alamıyor.

Adana'da geçirdiği kalp krizi sonrası beynine oksijen gitmediği için kısmi felç geçirip, konuşma yetisini kaybeden Mehmet Sarı, yüzde 87 engelli raporu olmasına rağmen 6 aydır evde bakım ücreti alamıyor.

Semt pazarında esnaflık yapan 3 çocuk babası Mehmet Sarı'nın hayatı 5 Aralık 2010 günü geçirdiği kalp kriziyle karardı. Geçirdiği üçüncü kalp krizinin ardından kan pıhtılaşması sonucu beynine oksijen gitmeyen 46 yaşındaki Sarı, konuşma yetisini kaybederken kısmi felç geçirdi. Bu olayın ardından kurulu düzenleri bozulan ailenin hayatı altüst oldu. Evin geçimini sağlayan Mehmet Sarı bir anda bakıma muhtaç haline gelince, aile ekonomik sorunlar yaşamaya başladı. Mehmet Sarı'nın 41 yaşındaki eşi Aysun Sarı,

konuşamayan, birinin desteğiyle güçlükle yürüyebilen eşine baktığı için çalışamıyor. Eşi için evde bakım aylığı almaya çalışan Sarı, yasal prosedür engeliyle karşılaştı. Sağlık kuruşundan yüzde 87 oranında özürlü raporu almasına karşın yasal olarak iyileşebilme olasılığı olduğu için beklenmesi gereken 6 aylık süreyi tamamlayan Sarı ailesi, bu kez vasi belirlenmesi için adliye koridorunu arşınlamaya başladı.

Elinde özürlü raporu olmasına karşın aylar geçmesine rağmen eşine maaş bağlatamadığını belirten Aysun Sarı, "Bu olay hayatımızı altüst etti. Gül gibi geçinip giderken yokluk yaşamaya başladık. Sadece ekonomik değil, psikolojik olarak da çöktük. Her dönem takdir getiren ve dershaneye dahi gitmeden SBS'den yüksek puan alan kızım, hayatında ilk kez karnesine zayıf getirecek" dedi.

Zeynep Sarı ise, geçen yıl SBS'den 375 puan aldığını ve bu yıl da SBS'ye gireceğini belirterek, "Babamın durumu beni çok etkiliyor. Ders çalışırken bile onu düşünüyorum. Bu nedenle cumartesi günü yapılacak sınavdan düşük alacağım diye korkuyorum. Babamın biran önce iyileşmesini istiyorum" diye konuştu.

Bir zamanlar pazardan pazara koşturup evine ekmek getiren Mehmet Sarı, çaresizce gözyaşları içinde iyileşeceği günü bekliyor.

Öte yandan Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, yasada sonradan bile engelli olan bir kişinin 'engelli olduktan 6 ay sonra evde bakım ücreti alır' diye bir yasanın söz konusu olmadığını, hastanenin engelli kişiye ağır engelli ve sürekli raporu verdiği taktide evde bakım ücretinin en kısa zamanda verildiğini söyledi. Avcı, Mehmet Sarı'ya hastanenin sürekli engelli raporu vermemesi nedeniyle sorun çıktığını, bu nedenle beklenildiğini kaydetti.

Haber Fx

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri