Yurtdışı Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Ve Yanıtları

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Vizede aranılan temel şartlar nelerdir?
Gelişmiş ülkeler, ülkelerine gelip çalışacak ve bu şekilde ülkelerindeki işsizliği artıracak kişilerin değil, getirecekleri dövizle ekonomilerine katkıda bulunacak kişilerin ülkelerine gelmesini istemektedir. Her ülkenin amacı kendi ülkesine döviz getirecek kişileri ülkesinde ağırlamaktır. Ülkenizle olan sosyal ve ekonomik bağlarınızı ispatlayarak vize görevlilerini ülkelerine eğitim maksadıyla gittiğinize ve eğitiminizi tamamladıktan sonra geri döneceğinize ikna etmelisiniz.
Vize alabilmek için maddi durumumu belgelemem gerekir mi?
Eğitiminiz süresince oluşacak masraflarınızı karşılayabilecek mali kaynaklarınız olduğunu belgelemelisiniz.Bankada göstereceğiniz para, size veya masraflarınızı karşılayacak kişilere ait olabilir.Tüm paranız tek bir hesapta ya da tek bir bankada olmak zorunda değildir. Önemli olan, göstereceğiniz hesaplarınızın uzun zamandır işleyen ve giriş-çıkışı olan hesaplar olmasıdır. Örneğin, vize başvurunuza birkaç hafta kala bankaya birden bire para yatırmış olmanız, bu paranın size ait olmadığı izlenimi yaratabilir.
Gideceğim ülkede vizemi uzatabilir miyim?
Bu otomatik bir hak olmamakla beraber öğrenciler okul kayıtlarını ve mali durumlarını belgeleyerek Immigration Office’lere uygun şekilde başvuru yaparlarsa öğrenci vizelerini ya da kalış sürelerini uzatabilirler. Ama Kanada, Avustralya gibi bazı ülkelerde kimi durumlarda Türkiye’den aldığınız vizenin türüne bağlı olarak yurtdışında vizenizi uzatma imkanınız olmaz. Bu durumda Türkiye’ye geri dönüp konsolosluğa yeniden vize başvurusu yapmak gerekir. İngiltere ise bu yıl başlattığı uygulama ile vizesini uzatmak isteyen öğrencilerden şahsi başvuruda £250, posta ile yapılan vize uzatma işlemlerinde ise £150 vize yenileme ücreti almaktadır. Eğitiminizi Türkiye’den planlarken kalmak istediğiniz süre kadarlık bir programa kayıt yaptırıp vizenizi bu süreyi kapsayacak şekilde alırsanız, yurtdışında vize uzatma işlemleri ile uğraşmak ve yüksek paralar ödemek zorunda kalmazsınız.
Schengen vizesi nedir?
Schengen vizesi, Schengen Anlaşması’na dahil olan tüm Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat edebilmeyi mümkün kılmaktadır. Bu ülkelerin herhangi birinin sürekli oturum vizeleri dışında verdiği tüm vizeler (turistik gezi, ticari/kültürel amaçlı v.s.), Schengen vizesi kapsamına girmektedir. Bu ülkeler şunlardır: Lüksemburg, Avusturya, Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, İzlanda, İsveç, Portekiz ve İspanya´dır. Ziyaretiniz birkaç Shengen ülkesini kapsıyor ise seyahatinizin asıl amacını kapsayan ya da en çok kalacağınız ülkenin konsolosluğuna başvurmalısınız. Her ülkede aynı süre kalacaksanız, ilk olarak hangi ülkeye gidecekseniz, o ülkenin konsolosluğuna başvurmalısınız. Schengen ülkelerinde pasaport kontrolü yapan yetkililer, yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmektedirler.
Vize için askerlik belgesine ve sabıka kaydına ihtiyaç duyulur mu?
Her ülke istemez. Fakat genellikle İngiltere ve Avustralya talep edebilmektedir.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

BURSLAR HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Yurtdışında burslu olarak lisans veya yüksek lisans eğitimi alabilir miyim?
Yurtdışındaki üniversitelerin uluslararası öğrenciler için sundukları burs imkanları oldukça sınırlı olmakla beraber, eğer iyi bir liseden veya üniversiteden dereceyle mezun olduysanız, TOEFL, IELTS, SAT, GRE, GMAT gibi skorlarınız yüksekse ve spor, müzik gibi çeşitli alanlarda başarılarınız varsa, bu mümkün olabilir. Ayrıca Türkiye içinden ve dışından, çok başarılı öğrencilere çeşitli alanlarda burs veren vakıf ve kurumlar mevcuttur. Yine birçok ülke MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyonlu olarak çeşitli alanlarda burslar vermektedir. Burslar konusunda daha geniş bilgiyi, bu konu başlığı altında bulabilirsiniz. Burslar hakkında daha geniş bilgiyi derneğimiz web sayfalarında bulabilirsiniz.
Dil eğitimi için burs bulabilir miyim?
Normal koşullarda hayır.
Öğrenim kredisi ile burs arasında ne fark vardır?
Burslar genellikle karşılıksız ve şartsız verilir. Buna karşılık öğrenim kredisi genellikle faiz karşılığı verilen bir borçtur.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

ASKERLİK HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Yurtdışında eğitim görmek için askerliğimi erteletebilir miyim?
Yurtiçinde ve yurtdışında eğitim gören TC vatandaşı her erkek belli koşullar altında askerlik hizmetini tecil etme hakkına sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığından özel öğrenci statüsü kazanarak askerliği tecil ettirmek en uygun yoldur. Özel öğrenci statüsü kazanmak için, istenen evraklar ile beraber Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğüne başvurmak gereklidir. Başvurular her yıl 1 Haziran’da başlar, ertesi yılın Nisan ayı sonuna kadar 1 yıl süreyle devam eder. İstenen evraklar arasında yurtdışında kayıt olduğunuz okuldan gelen kabul belgesi ve noter onaylı Türkçe tercümesi, ÖSS sonuç belgesi (Lisans eğitimi alacaklar için), Türkiye’de mezun olduğunuz son okuldan aldığınız diplomanın ve nüfus cüzdanınızın 2 adet noter onaylı fotokopisi, 2 adet askerlik durum belgesi, 6 adet vesikalık fotoğraf, Milli Eğitim Bakanlığından alınmış ve eksiksiz doldurulmuş başvuru formu sayılabilir. Ön lisans eğitimi için 3,5 yıl, Lisans eğitimi için 6 yıl, Master eğitimi için 3 yıl, Doktora eğitimi için 5 yıl süreyle askerlik tecil ettirilebilir. Yurtdışında akademik eğitim almadan önce dil eğitimi alacak öğrenciler de dil öğrenimi için 1,5 yıl süreyle askerliklerini tecil ettirebilirler. Milli Eğitim Bakanlığından özel öğrenci statüsü kazananlar aynı zamanda yurtdışına çıkarken ödenecek 50 US$´dan da muaf olurlar.

Milli Eğitim Bakanlığı
Yükseköğretim Genel Müdürlüğü
6.Kat A Blok
06648 Bakanlıklar, Ankara
Tel : 011-90-312-413 16 32
Faks: 011-90-312-418 45 53
Eğitim aldığınız ülkedeki TC Konsolosluklarının Eğitim Ataşeliklerine başvurarak da askerliğinizi tecil ettirmeniz mümkündür.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

DİLOKULLARI VE YABANCI DİL EĞİTİMİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Yurtdışında dil okullarını denetleyen resmi kurumlar var mı?
Dil okullarını, İngiltere´de British Council, Amerika´da Accet, Avustralya´da Neas gibi, denetleyen resmi kurumlar vardır. Bu kurumlar sadece belli standartların üzerindeki okullara onay verir ve bu okulları sürekli denetim altında tutar. Global’in temsilcisi olduğu okullar bulundukları ülkelerdeki resmi kurumlar tarafından onaylanmıştır.
Kaç ayda İngilizce öğrenebilirim?
İngilizce öğrenmek yetenek işidir ve bununla ilgili süreç ikinci bir lisan bilme, algılama yeteneği gibi bir çok değişik faktöre bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak, dil okulları bu süreci değerlendirirken, bir veya iki aylık bir sürenin, bir kur atlanmasına yeterli olduğu düşüncesinden hareket etmektedirler. Buna göre, dil okullarındaki programlar genel olarak altı kurdan oluşmaktadır. Upper intermediate seviyesindeki bir öğrenci altı ay içerisinde rahatlıkla üniversitede okuyabilecek bir düzeye yükselebilir. Hiç bilmeyen kişiler için en az 8 aylık kurslar tavsiye edilse de yoğun, elective veya one to one kurslar ile bu sürenin kısalması mümkündür.
İngilizce seviyemin daha hızlı ilerlemesini sağlamak için hangi konaklama seçeneğini tercih etmeliyim?
Bu konuda kesin bir yanıt vermek pek mümkün değildir. Tercih ettiğiniz konaklama şeklinin yabancı dil eğitiminiz üzerindeki etkisi, biraz da şansa bağlıdır. İngilizcesine en çok güvenen öğrencilerimiz, aile yanında konaklamayı tercih etmektedirler ve eğer yanlarında kaldıkları ailelerin kendi yaşlarında bir çocuğu varsa bunun çok olumlu etkileri olduğundan bahsetmektedirler. Kampüste kalan öğrencilerimiz ise, oda arkadaşlarının kendilerinden ileri seviyede İngilizce bilgisi olmasının, kendi yabancı dillerini ilerletmeleri konusunda oldukça faydalı olduğunu belirtmektedirler.
Gideceğim ülkede yabancı dil dışında sertifika programlarına katılabilir miyim?
Evet, katılabilirsiniz. Üyelerimiz size, gideceğiniz ülkedeki yüzlerce sertifika progr******* sizin için en uygun olanı seçmenizde yardımcı olacaklardır. Sertifika programlarını iki şekilde düşünebilirsiniz. Bunların ilki yoğun programlardır ki bunlardan birine katılabilmeniz için TOEFL sınavından 550 alabilecek seviyede olmanız gerekmektedir. İkincisi ise daha çok yabancı dil eğitiminiz ile bağdaşan sertifika programlarıdır ki bunlara katılabilmek için de İngilizce bilginizin intermediate düzeyinde olması gerekmektedir.
İngilizce eğitiminden sonra üniversiteye girebilir miyim?
Lisan eğitiminiz devam ederken bile, üniversitelere kabulünüz için almanız gereken dersleri alabilirsiniz. Yani eğer ingilizceniz ileri seviyeye çıkarsa bölüm derslerine katılma şansınız doğmaktadır. Bu konuda her ülke ve üniversitenin farklı bir uygulama içerisinde bulunması ve bu konunun oldukça titizlikle yürütülmesi gereken bir süreç olması nedeni ile bu konuda acenta desteği olmadan hareket etmemenizi tavsiye ederiz.
Lisan eğitimimi tamamladıktan sonra master yapabilir miyim?
Evet, yapabilirsiniz, fakat lisan eğitiminizi tamamladıktan sonra, yabancı dil seviyenizi kanıtlamanız için belirli uluslararası sınavlara girmeniz gerekmektedir. Bunların en bilinenleri TOEFL, GMAT ve GRE sınavlarıdır.
Dil kurslarında sınıflarda kaç öğrenci bulunur?
Kurs tipine ve ödemeyi göze aldığınız ücrete göre değişir. Normal sınıflarda ortalama 14 kişi bulunurken, daha yüksek ücretle 6-8 kişilik sınıflarda bulunmanız da mümkündür. Yaz okulları genellikle her sınıfa ortalama 15 öğrenci yerleştirir. Yöneticiler için düzenlenen İngilizce kursları ise 4-6 kişilik sınıflarda yapılır.
Her yaşa uygun dil kursu bulunur mu?
Dil kursları her yaştan insana açıktır.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Sağlık sigortası öğrenciler için zorunlu mudur?
Bu, ülkeye göre değişmektedir. Bazıları zorunlu tutarken, İngiltere gibi bazı ülkeler bunu mecbur tutmaz. Ancak, buna rağmen öğrenim kurumu sağlık sigortasını şart koşuyor olabilir. Diğer taraftan, zorunlu olmasa bile sağlık sigortası yaptırmanız sizin yararınızadır, çünkü Batı ülkelerinde sağlık hizmetleri son derece pahalıdır.
Sağlık sigortası neleri kapsar?
Sigorta kapsamı anlaşmaya ve doğal olarak ödediğiniz prime göre değişir.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

DENKLIK HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından alınan diplomalar Türkiye´de geçerli mi?
Yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından alınan diplomaların Türkiye’de geçerli olabilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak denklik belgesi verilmesi gerekmektedir. Yurtdışındaki üniversiteler YÖK tarafından sürekli olarak değerlendirilmekte ve daha önceki yıllarda tanınmakta olan bazı üniversiteler hakkında tanınmama kararı alınabilmektedir. Tanınmamasına karar verilen yüksek öğretim kurumlarında daha önce öğrenimlerine başlayan öğrencilerin hakları saklı kalmakta; ancak, söz konusu tanınmama kararının alınmasından sonra bu kurumlarda eğitime başlayarak diploma alanlara denklik belgesi verilmemektedir. Bu nedenle, yurtdışına gitmeye karar verdikten sonra YÖK Denklik Bürosuna dilekçe ile başvurarak, gideceğiniz üniversitenin ve programın tanınıp tanınmadığını öğrenmenizde yarar bulunmaktadır. Orta öğrenimlerini Türkiye’de tamamlayıp eğitim-öğretim yılında yüksek öğrenimlerini yurtdışında yapmak isteyenlerin mutlaka ÖSS’ye girmiş olmaları ve ÖSS´den ön lisans programları için ilgili alan türünde en az 105, lisans programları için ilgili alan türünde en az 120, ÖSS´den ön lisans programları için ilgili alan türünde en az 160 , lisans programları için ise ilgili alan türünde en az 185 ÖSS puanı almış olmaları gerekmektedir. Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı’nın (AOBP) ÖSS puanına ilave edilmesiyle elde edilen ve ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmede kullanılan Y-ÖSS puanının bu amaçla kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. SAT (en az 1000 puan), ACT (en az 21 puan), Abitur, Fransız Bakaloryası, Matura Diploması, GCE A Level Sertifikası (en az 2 ders), ve Uluslararası Bakalorya (IB) belgelerinden herhangi birine sahip olanlar, ÖSS’den en az 185 ÖSS puanı almış olma koşulunu yerine getirmiş sayılırlar. YÖK’e diploma denklik başvurusu sırasında, bu koşulların sağlandığına ilişkin belgelerin de gösterilmesi gerekmektedir. Bu koşulların sağlanmaması durumunda ise denklik başvuruları kabul edilmemektedir.

Başvuru Adresi:
Yüksek Öğretim Kurulu
Denklik Birimi
06539 Bilkent, ANKARA
Tel: (312) 298 7142
Fax: (312) 266 4744
Bu konuda daha geniş bilgiyi Denklik konu başlığı altında bulabilirsiniz.
YÖK, uzaktan öğretim yoluyla alınan diplomalara denklik belgesi veriyor mu?
Hayır.
Kaydolduğum üniversiteyi YÖK’ün tanımamasının yol açabileceği sorunlar nelerdir?
Türkiye’de akademik çalışma yapmak veya üniversitelerde görev almak isterseniz sorun çıkar. Ayrıca erkek öğrenciler askerlik tecil problemi yaşarlar.
Almanya’da yüksek öğrenime devam etmek istediğimde Türkiye’de gördüğüm eğitim ne kadar tanınır?
Almanya’da hem orta öğretim, hem de lisans öğretimi Türkiye’dekine göre daha uzun olduğu için, Türkiye’den aldığınız diplomalar yeterli kabul edilmez. Şayet lise mezunu iseniz, muhtemelen bir hazırlık sınıfında okumanız gerekir. Üniversite mezunu iseniz, dört yıllık öğreniminizin sadece iki yılı kabul edilir. Eğer Türkiye’de yüksek lisans yaptıysanız, bu durumda size sadece lisans mezunu muamelesi yapılır. Almanya’da genellikle master eğitimi bulunmaz, lisans mezunları doğrudan doktoraya başlarlar.
Almanya’daki Meslek Yüksek Okullarında (Fachhochschule) doktora yapmam mümkün mü?
Bu genellikle mümkün değildir. Bu okullar öğrencileri çalışma hayatına hazırlar.
Rusya üniversiteleri YÖK tarafından tanınıyor mu?
Genellikle tanınmaktadır fakat yine de ileride doğacak sorunların önüne geçmek için YÖK Denklik Bürosuna müracaat edilmesi yararlı olacaktır.
Okulların kalitesi konusunda nasıl bilgi edinebilirim?
Üniversitelerin, YÖK tarafından ve yurtdışındaki akreditasyon kurumlarınca tanınıyor olması önemlidir. Dil kurslarının da yine yurtdışındaki akreditasyon kurumlarınca tanınıyor olmasına dikkat etmelisiniz.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

KONAKLAMA HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Evli ve çocuklu doktora öğrencileri için tahsis edilen konaklama yerleri bulunur mu?
Birçok ülkede bu durumda olan öğrenciler için uygun küçük daireler kiralayan kurum ve vakıflar bulunmaktadır. Fakat bunların sayısı çok fazla değildir.
Aile yanı mı, yoksa kampüs tipi konaklama mı daha ekonomiktir?
Genellikle aralarında fazla bir fiyat farkı olmaz.
Konaklama seçeneklerinden biri olan öğrenci yurtları hakkında bilgi alabilir miyim?
Yurtlar genellikle çok sayıda öğrencinin kaldığı büyük binalardır. Öğrenciler tek başlarına veya başka bir ya da birkaç öğrenci ile birlikle bir odada kalırlar. Yurt sakinleri genellikle duşları ve tuvaletleri olan geniş banyoları ortak kullanırlar fakat, bazı odaların kendi içinde özel banyoları bulunabilmektedir. Her katta bir telefon vardır, ama odalarında telefon bulunan yerlere de rastlanmaktadır. Yalnız kızlara ya da erkeklere ayrılanların yanısıra kız ve erkek öğrencilerin beraber kaldığı karma yurtlar da mevcuttur. Bazı yurtlarda kahvaltı ve akşam yemeği verilebilmektedir, ancak yemek çeşitleri sınırlı ve alışık olmadığınız türden olabilir. Bununla birlikte yurtların çoğunda kafeteryalar sayesinde üç öğün yemek yeme imkanı bulunmaktadır. Odalarda mutfak bulunmaz ama binada herkesin ortak kullandığı mutfaklar bulunmaktadır. Bununla birlikte üniversite çeşitli yemekler sunar ve bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Kolej ve üniversitelerin birçok yemekhanesi, kafeteryası, büfesi ve fast-food restoranları vardır. Küçük kurumların bir veya iki tane kafeteryası vardır ve genellikle yurtlara yakındır. Kendin pişir kendin ye tipi yerlerdeki barınma, öğrenci yurtlarına benzemekte fakat öğrenciler kendi yiyeceklerini dışarıdan satın alarak burada pişirip hazırlayabilmektedirler. Böylesi bir yurtta kaldığınızda bir mutfağı diğer bazı öğrencilerle ortak kullanırsınız. Yabancı öğrencilerin birçoğu, farklı mutfak kültürüne sahip oldukları için böyle yurtları tercih etmektedirler.
Eğer okulun sağladığı konaklamayı beğenmezsem ne yapabilirim?
Eğer konaklamanız okul tarafından ayarlanmış ise tekrar okulun “accommodation service” ine başvurabilir ve yeni bir yer talep edebilirsiniz. Ayrıca acentaların konaklama servislerine başvurabilirsiniz. Bu durumda, sizin isteklerinize göre en uygun birkaç seçenek sunulacaktır ve siz de bunların içerisinden istediğinizi seçebilirsiniz.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.

DİĞER
Kendim için en uygun seçimi nasıl yapabilirim?
Global’in temsilciliğini yaptığı yüzlerce seçkin dil okulu, kolej ve üniversite arasında her yaşa, her bütçeye ve her amaca uygun program seçenekleri vardır. Global danışmanlarından ülkeler ve yaşam koşulları, okullar, program içerikleri, maliyetler ve yurtdışı eğitim ile ilgili merak ettiğiniz her konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilir, kendinize ve ihtiyacınıza yönelik en uygun seçimi yapabilirsiniz.
Türkiye’de açtıracağım bir banka hesabından yurtdışında para çekebilir miyim?
Türkiye´de şubesi bulunan yabancı bankalarda hesap açtırıp, kredi kartı ve bankamatik kartı alıp, gittiğiniz ülkede para çekebilirsiniz.
Okulların belirli başlama tarihleri var mı?
Dil okullarının çoğunda standart programlara her hafta ya da her ay başlamak mümkündür. Okullarda uzun dönemli dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için hazırlanmış 6-9 aylık ekonomik paket programların, diğer bir adıyla akademik yıl/sömestır programlarının başlama tarihleri ise daha seyrektir. (Ayda bir ya da üç ayda bir gibi ....)
Gitmek istediğim tarihten ne kadar önce işlemlere başlamalıyım?
Dil eğitimi için yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilerin, eğitimlerine başlamak istedikleri tarihten 2 ay önce okul ve konsolosluk ile ilgili işlemlere başlamaları tavsiye edilir. Bu süreç ülkelerin vize prosedürlerine göre değişkenlik göstermektedir.
Global’in temsilcisi olduğu bir okula kayıt yaptırmaya karar vermem durumunda, ödemem gerek ücret ne kadardır?
Global’in sunduğu tüm danışmanlık hizmetleri ücretsizdir. Global, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin tercih ettikleri eğitim programına yerleştirilmesinin yanısıra vize, konaklama ve seyahat işlemlerini de yapmakta, yurtdışında eğitim ile ilgili her konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.
Gideceğim ülkede çalışarak masraflarımı karşılayabilir miyim?
İngiltere (6 ay üzeri süreler için), Avustralya ve bazı Avrupa ülkelerinde öğrencilerin yasal çalışma izni vardır. Öğrenciler part time işlerde çalışarak yaşam giderlerini ve sosyal harcamalarını karşılayabilirler. Amerika ve Kanada ´da ise öğrenciler için kampüs dışında çalışma olanağı yoktur.
Kurs bitiminde sertifika alabilir miyim?
Eğitim programınızı tamamladığınızda seviyenizi belirten bir sertifika verilir. Bunun yanısıra çoğu dil okulunda TOEFL, IELTS, Cambridge Examinations gibi sınavlara hazırlık programları vardır. Bu sınavlara katılarak uluslararası geçerliliği olan sertifikalar da kazanabilirsiniz.
Okulların öğrencilere eğitim dışında sundukları olanaklar nelerdir?
Okullar öğrencilere tercihlerine göre aile yanında, yurtlarda, öğrenciler için hazırlanmış apartman dairelerinde, ya da otellerde konaklama ayarlama ve havaalanından karşılama hizmeti de sunarlar. Dil okullarında öğrenciler farklı amaçlara yönelik çeşitli dil eğitim programlarının yanısıra akademik danışmanlık hizmetlerinden de faydalanabilir, geleceklerine yön verirken profesyonel yardım alabilirler. Dil okullarında genellikle dil laboratuarları, kütüphaneler, bilgisayar laboratuvarları ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetindedir. Üniversite tabanlı dil enstitülerinde ya da üniversite kampüsünde faaliyet gösteren özel dil okullarında eğitim alan öğrenciler ise kampüs içindeki bütün sosyal tesislerden, spor komplekslerinden, kütüphanelerden ve laboratuarlardan faydalanabilirler. Okullar ayrıca öğrenciler için düzenli aralıklarla çeşitli sosyal aktivite ve spor programları, geziler, partiler, piknikler düzenlerler. Öğrenciler dilerlerse bu tür organizasyonlara katılarak boş zamanlarını değerlendirebilirler.
Detaylı bilgi icin bizi lutfen bizimle irtibata geciniz.
iLETİŞİM ADRESİMİZ
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst