Yunan Usulü Balık Fileto

Hestia

Bayan Üye
4 kişilik
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
600 gr domates
500 gr balık fileto
1.5 su bardağı taze fasulye
¼ su bardağı çekirdeksiz zeytin





Hazırlanışı
Bir tavada yağı kızdırın. İçerisine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip arada karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.
Balıkları sosun üzerine yerleştirip bir kaşık yardımıyla döküp, kısık ateşte 15-20 dakika balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin.
Balıkları çatalla test edip piştiğini anladığınızda üzerine taze fasulyeleri ve zeytinleri ekleyip, fasulyeler yumuşayana kadar 5 dakika daha pişirin.
Dilerseniz üzerine peynir rendeleyerek servis edin.


Püf noktası
Balık filetolarının özlü olmasını sağlamak için, her zamanki suyun yerine süt kullanın. Bir balığın, pullarını bütün mutfağa saçmadan temizlemek için, bir dakika kaynar suya daldırın. Pullar kolayca dökülür.


Afiyet Olsun
 
---> Yunan Usulü Balık Fileto

cok guzel bir konuya deginmissin emegine saglik...balik ayri bir sanatt
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst