Yunan basınında G.Saray yankıları

PoLaT-BaHa

Kayıtlı Üye
UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu'nda dün akşam yapılan maçta Portekiz'in Benfica takımını deplasmanda 2-0 yenen Galatasaray'ın başarısı, Yunan basını tarafından, ''Sarı-kırmızılılar'ın sahada tutulmalarının mümkün olmadığı gözler önüne serildi'' şeklinde değerlendirildi.
Yunan spor basını, ''Galatasaray'ın final yolunda bir adım daha attığı ve 6 puana ulaştığı'' yorumunda bulunurken, ''Karşı takımın boşluklarından faydalanmayı bilen Emre Aşık ve Ümit Karan'ın, bu görülmeye değer galibiyeti takımlarına armağan ettikleri'' görüşünde birleşti.

İki takımın da karşılaşmanın ilk yarısında önemli gol fırsatları yakaladıklarını, ancak maçın ''baş oyuncuları'' olduklarını gösteren kalecilerin ağlarında top görme niyetleri olmadığını kanıtladıklarını kaydeden basın-yayın organları, ilk yarıdaki kaçırılan fırsatlara rağmen, Benfica'nın ''şok yenilgiyi'' alan taraf olduğunu belirttiler.

Atina'da yayınlanan Elefterotipiya gazetesi, ''Korkunç Galatasaray'' başlıklı haberinde, Yunanistan temsilcisi Olimpiyakos'un da yer aldığı grubun, bir anda ilk sıraya yerleşen bir favori sahibi olduğu değerlendirmesinde bulundu. Haberde, söz konusu durumun bir ay kadar önce kimsenin aklına dahi gelmediği ifade edildi.

To Vima gazetesi ise Türk takımının galibiyetini, ''Galatasaray Benfica'yı (da) yendi'' başlığıyla okuyucularına taşıdı.

Gazete, her ne kadar Olimpiyakos'un dün ''izin günü'' olsa dahi, Yunan tarafının, Galatasaray'ın, deplasmanda Benfica'yı 2-0 yenerek 6 puanla lider olması sonrasında, ''32 takım içinde yer alabilmek için kaç puana ihtiyaç duyulduğunun bulunması yolunda hesap makinesini eline aldığını'' kaydetti.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst