MALZEMELER
(6 kişilik)
(Kişi başına 1 çay bardağı )
6 çay bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4-5 tane taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı isot (urfa biberi)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane çok ince doğranmış kuru soğan
YAPILIŞI
Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulmaya başlanır. 20 dakika-30 dakika kadar yoğurulucak olan bu karışıma ara ara su eklenir. Toplam su miktarı 2 su bardağı geçmemelidir. Avuçla eze eze iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan da eklenir. 3 yumurta çırpılarak 1 su bardağı sıvı yağda omlet gibi pişirilir ( ya daha dogrusu yag cok kızıcak yumurtayı cırpıp hemen içine dokucen yumurta kabarcakac
harıka bı goruntu oluo )ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma iyice yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağında sunulur.(bıze gore yumurtayı dokunce yumurtalarını bı koseye alıcan yagla yogrulmus kofteyı karıstırıcan sonra buyuk buyuk yuvarlıcan ustune yumurtayı koyup tabaga basıcan )
(6 kişilik)
(Kişi başına 1 çay bardağı )
6 çay bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4-5 tane taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı isot (urfa biberi)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane çok ince doğranmış kuru soğan
YAPILIŞI
Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulmaya başlanır. 20 dakika-30 dakika kadar yoğurulucak olan bu karışıma ara ara su eklenir. Toplam su miktarı 2 su bardağı geçmemelidir. Avuçla eze eze iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan da eklenir. 3 yumurta çırpılarak 1 su bardağı sıvı yağda omlet gibi pişirilir ( ya daha dogrusu yag cok kızıcak yumurtayı cırpıp hemen içine dokucen yumurta kabarcakac