ugurcangursoy
Kayıtlı Üye
Malzemeler
½ kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
3 yumurta,
Z.yağı, tuz, pulbiber
Hazırlanışı
-Ispanakları bol suda yıkadıktan sonra çok iri olmayacak şekilde doğrayın,
-Kuru soğanı yemeklik doğrayınYayvan bir tencerede( veya tavada) soğanları sıvıyağ ile kavurun.
-Soğanlar hafif pembeleşince üzerine ıspanakları ilave edin. Ispanaklar sönüp azalınca, tuzunu ekleyin.
- Ispanakları suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun.
-Ispanakların üzerine kaşıkla boşluklar açın, açılan boşluklara yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine bir fiske tuz serpin.
-Tencerenin kapağını kapatın ve yumurtaları istediğiniz kıvamda pişirin.
-Servis yaparken üzerine pul biber serpin.
Not: yemeği fırında pişirebilirsiniz, ıspanakları kavurduktan sonra fırın tepsisine koyun. Üzerine yumurtalarını kırıp, önceden ısıttığınız fırında pişirin
½ kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
3 yumurta,
Z.yağı, tuz, pulbiber
Hazırlanışı
-Ispanakları bol suda yıkadıktan sonra çok iri olmayacak şekilde doğrayın,
-Kuru soğanı yemeklik doğrayınYayvan bir tencerede( veya tavada) soğanları sıvıyağ ile kavurun.
-Soğanlar hafif pembeleşince üzerine ıspanakları ilave edin. Ispanaklar sönüp azalınca, tuzunu ekleyin.
- Ispanakları suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun.
-Ispanakların üzerine kaşıkla boşluklar açın, açılan boşluklara yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine bir fiske tuz serpin.
-Tencerenin kapağını kapatın ve yumurtaları istediğiniz kıvamda pişirin.
-Servis yaparken üzerine pul biber serpin.
Not: yemeği fırında pişirebilirsiniz, ıspanakları kavurduktan sonra fırın tepsisine koyun. Üzerine yumurtalarını kırıp, önceden ısıttığınız fırında pişirin