yumurtalar ve civ civ'ler

sir.altan

Kayıtlı Üye
Yumurtalar ve cicivler…
…….Gecen seneki tatil donusumuzde basimizdan garip bir olay gecmisti,bu gun hatirlayinca gulmekten yine kendimi alamadim,Bir yandanda icimde hafif bir endise var, bu endisemin sebebini anlamaniz icin konuyu sonuna kadar okumaniz lazimdir.
…….Bazi insanlar vardir, ne kadar dikkatli olsalarda, bazen madara olurlar, makaraya alinirlar, bu isler arasira bana,da oluyor,Iste o tatil donusunde nasil makaraya alinip,madara oldugumu burda anlatayim. Sizde okuyun.
…….Turkiyede’ki tatilimizin son gununde yegenim beni ve esimi arabasiyla hava alanina goturuyordu.Bizimkinin teyzesi yolumuzun ustundeki bir koyde yasar, cok iyi kalpli bir kadin olmasina ragmen iyicene yaslandi ve birazcik da bunamaya basladi… Bizim hatunda alti yil evvel gecirdigimiz trafik kazasindan sonra,galiba beyni biraz sarsilmis, iste oyle akli arasira gidip geliyor,Bunca senedir evliyiz cocuklar var, bu yastan sonra atsan atilmaz satsan satilmaz, birde bir soz vardir hani, evdekinin delisi disardakinin akillisindan iyidir diye, iste bende bu soze bakip kadini idare ediyorum,…Neyse lafi pek fazla uzatmadan sadet’e geleyim, arabamiz icinde guzel guzel giderken, bizimki birden! son bir defa daha teyzemi gormek istiyorum diye sizlanmaya basladi, etme hanim, daha bir kac gun evvel gittik, kadinla helallestik,biraz gec kalirsak ucagi filan kaciririz diye soylendim ama, kadin beton duvar oldu cikti sanki, saatime baktim, sonra yegenime rica edip, ilk caddeden sapip karsida minaresini gordugumuz koye gitmesini soyledim, delikanli hemen direksiyon kirip koy yoluna girdi ve bir kac dakika sonra teyzenin evi onunde olduk…Teyze bizi cok iyi karsiladi gorunusune gore kafasi yerindeydi, cay kahve bir seyler ikram edim dedi. Aman teyze, yola gidiyoruz fazla vaktimiz yok hic zahmet etme dedim, teyze bize baktiktan sonra kapidan cikip gitti, Galiba tavuklarini yemlemeye gitti diye dusundum.beklemeye basladik, hava alanina gidiyorduk, isin sakasi yok.ucagi kacirirsak felaket olur….Ben sabirsizlanip arabanin yanina gittim icine girmek uzereyken,hanimin teyzesi elinde bir sepet yumurta ile geldi ;;.Cocuklar size yumurta getirdim, gittiginiz yere bunlarida goturun, ister rafadan yaparsiniz ister haslar yersiniz dedi.Allah, allah. Aman teyze biz ucakla cok uzaklara gidiyoruz, bunlari goturemeyiz dedim,Kadinin gozleri doldu ve sitemli bir sekilde, bakin bunlari almazsaniz bende size hakkimi helal etmem dedi.Yan gozle bizimkine baktim, onunda kafasi karismak uzereydi, hemen yumurtalari aldim ve ayrilip yola devam ettik…

…….Havaalanina gelince yegenime donup, bak yegenim bu yumurtalari al annne’ne gotur, ister haslasin, ister pisirsin gule gule yiyin deyip sepeti uzattim, iste o an bizim hanim elime yapisti, hayir hayir o yumurtalari veremezsin,onlar teyzemden hatira, sonra birde ustelik kadin hakkini helal etmez diye aglamaya basladi,yumurtalari almazsak cok uzulur vicdan azabi cekerim diye soylenip durdu….Ne yapalim basa gelen cekilirmis derler ya, bende, hem teyzenin hemde karimin hatiri icin yumurtalari alip,yolcu salonuna gecip ordan da rontgen kontroluna girdik, valizler gecti, elimde sepet bende yandan gecmek isterken genc gumruk gorevlisi,:: beyefendi o sepetide makineye koyun dedi. Bunda tehlikeli bir sey yok, sadece yumurtalar var dedim, genc adam biyik altindan gulup, kurallar boyle efendim sepetinde rontgenden gecmesi lazim dedi. Sepeti makineye sokup obur basina gectim..Sepeti alirken makinenin basindaki gumruk gorevlisi..Arkadasim yumurtalarin besinde civ civ var, ucakta ya uzerine oturunuz, yada sepeti kalin bir seylerle ortunde hayvanciklara yazik olmasin dedi.Adam hem soyluyor, hemde biyik altindan obur arkadaslarina siritiyordu.
…..Iste yine mahcup olduk, madara olduk, makaraya sarildik.
…Neyse valizlerimizi ucagin kargosuna gonderdikten sonra, ucagin girip kapisina gittik,bu sefer turnikedeki gorevli bayan, beyefendi elinizdeki sepette ne var diye sordu, bende gayet rahatlikla, hic istifimi bozmadan, hiiiiccc sadece yumurtalar var dedim,Kadin bir tuhaf oldu, yumurtalari ucaga alamayiz efendim dedi, benim icin canima minnet,:: ya oylemi,? o halde size birakabilirim dedim, tam o sirada bizimki yine sepete yapisti, hayir, hayiiirrr, yumurtalari bir yere birakmam, onlar bana teyzemden hatira,onlari birakirsam, kadin hakkini helal etmiyecek diye gorevli bayana soylenmeye basladi, bu sefer ben kenara cekilip kumandayi hanima verdim, gorevli soylendi, bizimkinin hey heyleri geldi, bir kac gorevli daha geldi, iki tarafda tam bir inat savasina girdiler, bende kim kazanacak diye merak ediyordum, esimle fazla dalasmadan yumurtalari almalarini arzu ediyordum, nasil olduysa bir gorevli galiba kaptan pilota haber vermis,Adam cikageldi, gorevliler meseleyi anlattilar, adam bir yumurtalara bakti bir bizimkine bakti…Bunlari ucagin icinde goturmek tehlikeli olabilir, ayni zamanda yasaktir, ama bu seferlik, mesuliyeti uzerime aliyorum, yumurtalarin ayaklarinizin yaninda durmasi sartiyle musaade ediyorum dedi, bizimki nes’eden kaptanin boynuna sarilip tesekkur etti.Gorevliler bir birlerine bakip bize caktirmamaya ugrasip gulumsuyorlardi.
…..Yine madara oldum. Makaraya sarildim,mahcup olduk.

……..Gidecegimiz yol cok uzakti, koltuklarimiza yerlestikten sonra hanim hirkasini cikarip yumurtalarin uzerine orttu, arasira hirkayi kaldirip yumurtalara bakiyordum. Ucuncu bakisimda aneeyyy birde ne goreyim tam dort tane sari sari civ civ yumurtadan cimis, cik ,cik,cik diye bagiriyorlar,cok da sevimli hayvanciklar…..Eh be birader ciftlikde degiliz ki civ civleri yemliyeyim, belliki hayvanciklarin karinlari acikmis,durmadan cik cik cik bagiriyorlar.Neyse zile basip hostesi cagirdim, mumkunse biraz su ile ekmek kirintisi istedim, Kadin suyu anladim ama ekmek kirintisi nicin diye merakla yuzuma bakarak sordu…Sepetin uzerindeki hirkayi kaldirip;; kendim icin degil bunlar icin istiyorum dedim,..Kadin daha da sasirdi, tovbe allahim tovbe, 15 senedir ucuyorum, ilk defa boyle bir sey goruyorum dedi.
…… Yine madara oldup, mahcup olduk, makaraya sarildik.
……..Biraz sonra sagolsun hostes biraz ekmek ve biraz da su getirdi, bende sevimli civ civleri doyurdum, doyurdum ama ucagimiz inene kadar da cik cik cik diye sesleri bir turlu kesilmedi…Hava alanina yaklasirken hostes karantina kagitlari dagitti, bende bir tane alip doldurdum, gumruge ve karantinaya gosterilecek bir seyiniz varmi kismina var diye okey cektim.Sag salim indik, valizleri alip gumruge girdik, karti gumrukcuye gosterdim, okey isaretini gorunce neyiniz var diye sordu, bende sepetin ustunu acip 17 yumurta ile 4 civ civ dedim, adam sasirip kaldi,yardimcisini cagirip civ civ leri gosterdi.
,,,,,,,,Bir daha madara oldum mahcup oldum makaraya alindim, elimden gelse hanimin bogazina sarilacaktim.
……Gumrukcu yumurta yiyecek ve gida maddeleri icine girer, onun icin onlari alip imha edecegiz, civ civleride bir muddet karantinada tutacagiz, tabiki bunun da masrafi var,sonrada size verecegiz dedi, yumurtalara sesim cikmadi ama civ civler baska ulkeden gelmedi havada ucak icinde yumurtadan ciktilar, onlari hemen bize vermeniz lazim diye biraz dayilandim, adam sinirlendi ben sinirlenip soylendim, buyuk sefleri geldi. Durumu ona anlattilar….Sef, cok ileri gidersen seni mahkemeye veririz hemde faturasi buyuk olur, diye tehdit etti, yiyecek , ve gida getirmek yasakmis guya,baktim pabuc pahali,aman aman alin civ civlerde, yumurtalarda sizin olsun dedim, bizimkinin yine hey heyleri geldi,oturdu bir kanapeye . o yumurtalari teyzem hediye etmisti,ben yumurtalari almadan bir yere gitmem, teyzem hakkini helal etmiyecek diye aglamaya basladi..Bir kac hayir sever vatandas durup, hayrola ne oldu size yardimci olabilirmiyiz deyip esimin nicin agladigini bana sordular, uzun bir yolculuktan sonra zaten kafam allak bullak olmustu, yarim yamalak yumurtalar, civ civ,ler dedim, yardimci olalim diyenler bir sey anlamadan bir birlerine baktilar.
….Iste bir daha madara oldum, makaraya alindim mahcup oldum.

……..Cok yakin bir zamanda esimle beraber yine 6 haftalik bir tatil yapmak icin turkiyeye gidecegiz,Bir tesaduf-ki bizimkinin yasli dayisi ayni ana yol kenarindaki teyzesinin koyunden, bir ilerdeki koyde oturur, dayimizinda yaslilikdan dolayi arasira kafasi gelir gider, bazen ne yaptigini, ne soyledigini bilemez, gerci iyi adamdir, hayati hayvancilikla gecmistir, guzel damizlik inekler ve bogalar yetistirmistir, hala da ineklerle ugrasir
……Bu seferki tatilin sonunda yine hava alanina giderken, bizimkinin hey heyleri gelip, hadi son bir defa daha dayima ugriyalim derse. Yasli dayi,da sizi cok seviyorum, alin $u danayi da gittiginiz yere goturun, almazsaniz size hakkimi helal etmem derse ben ne yaparim.Bu yuzdende simdiden kara kara dusunmeye basladim.

….Sir.Ako. Tarafindan yazilmistir.
….Fiction
….Okuyanlara cok cok tesekkurler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri