Yumurta ve Süt Ürünleri İle İlgili İpuçları

ashli

Bayan Üye
YUMURTA VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ İPUÇLARI

* Yumurtaları katı haşlayacağınız zaman 12 dakikadan fazla haşlamayın.

* Yumurtaların haşlama suyuna tuz eklemeyin.

* Haşlayacağınız yumurtaların çatlamaması için yuvarlak kısımlarını bir toplu iğne ile delin.

* Mümkün olduğunca yumurtanın çiğ olarak kaldığı yemekleri ve sosları ev ortamında hazırlamaktan kaçının. Bu şekilde hazırladığınız yiyecekleri buzdolabında muhafaza edin ve 2 saat içerisinde tüketmeye gayret edin.

* Yumurtaları buzdolabında yıkamadan ve sivri uçları aşağı bakacak biçimde saklayın. Yumurtayı yıkama işlemini kullanmadan hemen önce yapın. Aksi takdirde bozulması hızlanacak ve dolaptaki kokuları içine emecektir.

* Krema, süt ve yoğurt gibi malzemeleri sıcak yemeklere ilave edecekseniz, yemeği kaynatmamaya özen gösterin.

* Yoğurt, çırpılmış yumurta gibi malzemelerle hazırladığınız terbiyeleri yemeklere katarken mutlaka yemeğin sıcak suyundan bir kepçe kadar içlerine yedirerek ılındırın. Aksi halde bu terbiyeler aniden sıcak yemeğe katıldıklarında kesilirler.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst