ashli
Bayan Üye
YUMURTA VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ İPUÇLARI
* Yumurtaları katı haşlayacağınız zaman 12 dakikadan fazla haşlamayın.
* Yumurtaların haşlama suyuna tuz eklemeyin.
* Haşlayacağınız yumurtaların çatlamaması için yuvarlak kısımlarını bir toplu iğne ile delin.
* Mümkün olduğunca yumurtanın çiğ olarak kaldığı yemekleri ve sosları ev ortamında hazırlamaktan kaçının. Bu şekilde hazırladığınız yiyecekleri buzdolabında muhafaza edin ve 2 saat içerisinde tüketmeye gayret edin.
* Yumurtaları buzdolabında yıkamadan ve sivri uçları aşağı bakacak biçimde saklayın. Yumurtayı yıkama işlemini kullanmadan hemen önce yapın. Aksi takdirde bozulması hızlanacak ve dolaptaki kokuları içine emecektir.
* Krema, süt ve yoğurt gibi malzemeleri sıcak yemeklere ilave edecekseniz, yemeği kaynatmamaya özen gösterin.
* Yoğurt, çırpılmış yumurta gibi malzemelerle hazırladığınız terbiyeleri yemeklere katarken mutlaka yemeğin sıcak suyundan bir kepçe kadar içlerine yedirerek ılındırın. Aksi halde bu terbiyeler aniden sıcak yemeğe katıldıklarında kesilirler.
* Yumurtaları katı haşlayacağınız zaman 12 dakikadan fazla haşlamayın.
* Yumurtaların haşlama suyuna tuz eklemeyin.
* Haşlayacağınız yumurtaların çatlamaması için yuvarlak kısımlarını bir toplu iğne ile delin.
* Mümkün olduğunca yumurtanın çiğ olarak kaldığı yemekleri ve sosları ev ortamında hazırlamaktan kaçının. Bu şekilde hazırladığınız yiyecekleri buzdolabında muhafaza edin ve 2 saat içerisinde tüketmeye gayret edin.
* Yumurtaları buzdolabında yıkamadan ve sivri uçları aşağı bakacak biçimde saklayın. Yumurtayı yıkama işlemini kullanmadan hemen önce yapın. Aksi takdirde bozulması hızlanacak ve dolaptaki kokuları içine emecektir.
* Krema, süt ve yoğurt gibi malzemeleri sıcak yemeklere ilave edecekseniz, yemeği kaynatmamaya özen gösterin.
* Yoğurt, çırpılmış yumurta gibi malzemelerle hazırladığınız terbiyeleri yemeklere katarken mutlaka yemeğin sıcak suyundan bir kepçe kadar içlerine yedirerek ılındırın. Aksi halde bu terbiyeler aniden sıcak yemeğe katıldıklarında kesilirler.