Yumruklarını Konuştur!

ashli

Bayan Üye
DOĞRU YUMRUK ATMA KILAVUZUNUZ

Nasıl yumruk atılacağını bilmek hayatta kalmanız için önemli bir adım. Elbette bu bir spor!? İşte bu sporu en iyi yapanlardan biri olan Türkiye K1 KickBoks şampiyonu Kerem Dinçer’den yumruklarınızı konuşturmanız için gereken ipuçları:

Doğru ısın
“Sağlam bir yumruğun sadece kol kaslarıyla atıldığını düşünmüyorsunuz herhalde? Yumruğun gücü yere sağlam basan ayaklarınız tarafından yaratılır ve sırasıyla bacak, kalça, sırt ve omuz kaslarıyla aktarılarak kolunuza gelir. Yani yumruk atmak, pek çok kas grubunun bir arada çalışması gereken bir harekettir. Bu yüzden kum torbasıyla idmana başlamadan önce tüm vücudu ısıtmanız gerekir. Ben kaslarımı idmana hazırlamak için silkme hareketini kullanıyorum.”

Gardını düşürme
“Her kombinasyon sonrası yorulan kollarınızı indirmek istediğinizi biliyorum. Ancak bunu yapmak sizi acemi göstermekten başka işe yaramaz. Üstelik bu hatayı alışkanlık hâline getirir ve maçta (ya da sokakta) tekrarlarsanız karşınızdaki kişinin sizi yere yıkması için bir şans tanımış olursunuz. Tavsiyem, kollarınızı yukarıda, çenenizi de kapalı vaziyette tutmanız. Çenenizi omuzlarınızın arasına almak istercesine içeri çekin ve gözlerinizi rakibin üzerine tutun. Tabii bu şekilde çalışmak ilk başlarda kollarınızın yorgunluktan yanmasını sağlayacaktır. Ancak ringde ya da sokakta nakavt olmaktan iyidir.”

Bileğini bük
Onlar bileğinizi bükmeden siz bileğinizi bükün. Kum torbasına yumruk atarken elinizin ilk temas etmesi gereken yeri, yumruğunuzun ucu olan parmak eklemleridir. Bu sayede kum torbasının size geri uyguladığı güç, (Newton’un etki tepki ilkesini hatırlayın) bileğiniz tarafından emilmeyecek, kolunuz aracılığıyla vücudunuza aktarılacaktır. Gücü sadece bileğinizin karşılaması sakatlıklara davetiye çıkartır.

Basit adımlarla başla
Kum torbasını karşınıza alıp hemen “Rocky” serisini çevirmeye girişmeyin. Önce basit ama temel vuruşlarla başlayın. Bir sağ direkt çıkartın. Biraz kroşe ve aparkat çalışın. Her tekrarı doğru teknikle yaptıktan sonra bunları bir araya getirin. Eğer yanlış tekniğe alışırsanız, bunun geri dönüşü çok zordur.

Önce teknik sonra güç
Profesyonel biri çalışırken, kum torbasının fazla hareket ettiğini görmezsiniz. Bunun kum torbasının ağırlığıla bir alakası yoktur. Acemiler antrenman yaparken enerjilerini kontrollü harcayamaz ve her yumruğunu sanki sonuncusuymuş gibi atmaya başlar. Ve bu yüzden kısa süre sonra yorulur. Kendinizi üç dakikalık beş raunt boyunca kum torbası yumruklayacakmış gibi hazır tutmalısınız.

Sadece yumrukla olmaz
Antrenman yaparken biraz tiyatro oynayın. Maça çıkmış gibi davranın ve kum torbasını rakibinizin yerine koyun. Arada ona sarılın, çevresinde dönün, gardınızı bozmadan vücudunuzu sağa sola yatırın, ayak oyunları yapın… Maçlarda kimse sabit durmaz, bunu unutmayın.

Antrenmanı Dozunda Yapın..

Olimpiyatlarda altın madalya kazanan boksör James DeGale sınırlarınızı zorladığınızı gösteren üç işareti anlatıyor.

1. Uykularınız düzensiz

Antrenman boyunca yıprattığınız kaslarınız, uyku boyunca kendini geliştirir. Ancak ağır idman sonrası uyumak güçtür. Zira kanınızda stres hormonu kortizol miktarı yükselir ve rahatlamanızı zorlaştırır.

2. Her zaman yorgunsunuz

Antrenmandan sonraki birkaç saat kendinizi yorgun hissetmeniz normal. Ancak ertesi sabah hala yorgun hissediyorsanız biraz yavaşlamanız gerekiyor demektir. Antrenmanlar arasına bir gün koyun. Beş haftada bir, antrenmanın temposunu bir haftalığına azaltın.

3. Hep toksunuz

Fazla antrenman kanınızdaki adrenalin hormonunu artırır. Bu da iştahınızı keser. Eğer doğru beslenmiyorsanız, spor yapmanızın hiçbir anlamı yoktur, unutmayın..

kaynak : MensHealth.com.tr

 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst