Yumru Köfte Malatya

Marea

Bayan Üye
yumru-kofte-malatya.jpg

Malzemeler

Tarif

Malzeme olarak orta bulgur, yağsız kıyma et kullanılır.
Büyükçe bir kapta bulgur, kıyma, tuz ve karabiber su ilavesiyle iyice yoğrulur.
Bu hamurdan parçalar alınarak, avuç içinde yuvarlanarak fındık büyüklüğünde köfteler dökülür.
Tencerede su kaynatılır.
Tuzu atılır ve bu suda köfteler haşlanır.
Köfteler sudan alınır, üzerine karabiber ekilir ve servis yapılır.
Eğer istenilirse yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılarak da yenilir.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst